Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Προς κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, στον επισιτισμό, κάθε ιδιωτικό υπάλληλο



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους είναι ανυπόφορη για τους εργαζόμενους.

Είναι άμεση ανάγκη να ενώσουμε τη δύναμή μας.

Οι πιέσεις της εργοδοσίας είναι συνεχείς. Πιο εντατική δουλειά, σπαστά ωράρια, άσχημες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Λιγότερα λεφτά και απλήρωτη εργασία, είναι αυτό που κυριαρχεί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους. Τα ένσημα και η ασφάλιση, όπου δίνονται ακόμα, είναι πετσοκομμένα. Ψεύτικες υπογραφές - κάτω από πιέσεις - για δώρα και άδειες. Δουλειά και τις Κυριακές. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Και πάνω απ’ όλα οι απειλές: «κάτσε ήσυχα, τυχερός είσαι δε βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω με την ανεργία»;

Δεν είναι ζήτημα το ενός ή του άλλου αφεντικού. Είναι μια γενική κατάσταση, όπου προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, μέσα απ’ το χτύπημα κάθε εργατικού δικαιώματος και κατάκτησης. Είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης συνολικά του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς, που στόχο έχει να φτιάξει εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει με όρους σύγχρονης δουλείας. Θέλουν τους εργαζόμενους «ελαστικά εργαλεία» χωρίς κανένα δικαίωμα.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ! 
Έχουν ταξικά συμφέροντα απ’ αυτή την επίθεση. Τα μνημόνια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ αυτό το στόχο υπηρετούν. Τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Για τα συμφέροντα αυτά δε διστάζουν με πολέμους να κομματιάζουν χώρες, να αιματοκυλούν λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα λοιπά αστικά κόμματα, στρώνουν παραπέρα το έδαφος αυτής επίθεσης. Ετοιμάζουν κάτω απ’ τις επιταγές του κουαρτέτου μεγάλο χτύπημα στο ασφαλιστικό που δεν αφορά
μόνο τις συντάξεις, αλλά θα χειροτερεύσει συνολικά τους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κάθε αναμονή οδηγεί σε μεγαλύτερο σκύψιμο του κεφαλιού, σε χειρότερες μέρες. Ο λόγος που προχωράει αυτή η επίθεση είναι η έλλειψη συγκρότησης των δικών μας δυνάμεων. Ο μόνος δρόμος για να ανακοπεί αυτή η επίθεση είναι να ενώσουμε, να οργανώσουμε τις δικές μας δυνάμεις ώστε να αντιστεκόμαστε αποτελεσματικά. Να φτιάξουμε εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι δρόμος δύσκολος που απαιτεί να θυσιάσουμε χρόνο προσωπικό για να συνεννοηθούμε, αλλά είναι η μόνη αποτελεσματική οδός. Μόνο ένα πλατύ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, μπορεί να ανακόψει αυτή την επίθεση και να ανοίξει δρόμο στους εργαζόμενους, για να πάρουν αυτό που τους ανήκει. Τον πλούτο που παράγουν. Μόνο η οργάνωση και η μαζική αντίσταση απ’ τα κάτω, μπορεί να προσπεράσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, που προσπαθούν να σπείρουν απογοήτευση και να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτηση. Να μετατρέψουμε τα σωματεία σε πραγματικά όργανα πάλης.

Η Ταξική Πορεία αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουμε μαζί! Με όπλο την οργάνωση και τη συλλογικότητα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή του νέου ασφαλιστικού, να παλέψουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή, κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Με μαζικούς αγώνες να ανατρέψουμε το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!

Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!

Ταξική Πορεία

http://taxpor.blogspot.gr/