Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Για το περιστατικό (ηλεκτροπληξία) στους Αμπελόκηπους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ταξική Πορείας


Μάχη με τη ζωή από ηλεκτροπληξία δίνουν δυο εργαζόμενοι  τοποθετώντας κολώνα της ΔΕΗ στους Αμπελόκηπους. (δούλευαν σε εργολάβο και δεν είχαν κόψει το ρεύμα!) .
Ένα στυγνό έγκλημα!
Έγκλημα της εργοδοσίας. 
Έγκλημα του κεφαλαίου που επιβάλλει όρους σύγχρονης δουλείας και μεσαίωνα στο βωμό του κέρδους. 
Χειρίζονται τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα υλικά για πάσα χρήση.
Έγκλημα   των   κυβερνήσεων  –   παλιών   και   νέων   -   που  υπηρετούν   την   κεφαλαιοκρατία προωθώντας  μέτρα   και   πολιτικές καταπάτησης   εργατικών δικαιωμάτων και   κατακτήσεων. Μέτρα επίθεσης στην εργατική τάξη που θέλουν τον εργάτη λάστιχο, απλήρωτο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη.
 Όλοι αυτοί έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα. Όσο κι αν οι έρευνες και τα δικαστήρια αποδίδουν τις περισσότερες φορές το φταίξιμο… στην κακιά την ώρα!
Είναι μακρύς ο κατάλογος και μεγαλώνει συνεχώς σε μια περίοδο που το κεφάλαιο επιτίθεται στην εργατική τάξη και οι ιμπεριαλιστές χαράζουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες η εργατική τάξη και ο λαός  είναι περισσότερο απόποτέ ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους και να βάλλουν φρένο σ’αυτή την επίθεση. Να ανατρέψουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Να διεκδικήσουν δουλειά μόνιμησταθερή με δικαιώματα