Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων των Σωματείων Χαλκίδας

Με χημικά επενέβησαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους των Σωματείων της Χαλκίδας (εργαζομένων των εργοστασίων INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντων Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ και από άλλους κλάδους της Χαλκίδας), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μπουν μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτεθούν με χημικά.
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι των πέντε εργοστασίων της περιοχής, στα οποία έχει διακοπεί η παραγωγική διαδικασία, πραγματοποίησαν πορεία από το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, διεκδικώντας τη διασφάλιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα γίνει και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, επίσης σήμερα Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι με τη νέα τους κινητοποίηση απαντούν στην πολιτική καταστολής στο πλαίσιο του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη», το οποίο εκφράστηκε με τις συλλήψεις, την περασμένη εβδομάδα, 13 εργατών επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι στη συνέχεια και κάτω από την αγωνιστική κινητοποίηση και λαϊκή κατακραυγή αφέθηκαν ελεύθεροι.
Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη θα γίνει νέα παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, στη Λαμία, στις 11 το πρωί. Επιπλέον οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει αγωνιστική παρέμβαση και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη.

πηγή: 902.gr