Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χτύπημα της κατάληψης «αντιβίωση» και συλλαλητήριο

Ξημερώματα Πέμπτης 29/8 ισχυρές δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν και εκκένωσαν την κατάληψη «αντιβίωση», με το γνωστό πρόσχημα της «αξιοποίησης» του κτηρίου.  Μετά την επιχείρηση τρεις μετανάστες εγκωβίστηκαν στο κτήριο το οποίο είχε σφραγιστεί. Μόλις έγινε αντιληπτό αυτό έξω απ το κτήριο της κατάληψης  μαζεύτηκαν συλλογικότητες του α/α χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μετά τον απεγκλωβισμό τους οι τρεις μετανάστες συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι - περίπου 200 - πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το αστυνομικό μεγαρο και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Το πρωί της Παρασκευής δικάστηκαν αυτόφωρα και αθωώθηκαν.
     Με βάση τα γεγονότα αυτά συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από τη Νομαρχία όπου συμμετείχαν περίπου 300 άτομα. Στην πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες του α/α χώρου, ΚΕΕΡΦΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρέμβαση με μπλοκ και προκύρηξη έκανε το ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, προσπαθώντας να αναδείξουν τα αίτια της τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής που πάνε χερι χέρι με τις πολιτικές του συστήματος που εξαθλιώνουν το λαό.

     Η προκύρηξη που μοιράστηκε:
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το χτύπημα στην κατάληψη αντιβίωση όπως οι επιθέσεις σε χώρους ασύλου στα πανεπιστήμια, στέκια νεολαίας, «αυτοδιαχειριζόμενους χώρους» εντάσσονται σε ένα στόχο του συστήματος. Τον ίδιο στόχο που υπηρετούν τα ΜΑΤ και τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι επιστρατεύσεις απεργών, οι διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών, τα κολαστήρια συγκέντρωσης μεταναστών, οι κάθε λογής αστυνομικές επιχειρήσεις στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό σε μια περίοδο που έχει αρχίσει νέος γύρος επίθεσης της αντιλαικής πολιτικής.
Το κράτος με τις κυβερνήσεις μαριονέτες, έχοντας την πλήρη στήριξη του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου(ΗΠΑ,ΕΕ), των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων, δημιουργεί συνθήκες κλιμακούμενης φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης και καταπίεσης σε όλο τον λαό. Για να υποτάξουν την κοινωνία να σκύψει το κεφάλι, εφαρμόζουν μια άνευ προηγουμένου αντιδραστική πολιτική αυταρχισμού προωθώντας τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η φασιστικοποίηση, η κρατική βία και τρομοκρατία θα ανατραπούν αν αναπτύξουμε μαζικούς αγώνες εργαζόμενων, λαού και νεολαίας. Αγώνες για το δικαίωμα στη δουλειά το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση σε παιδεία και υγεία για όλους. Για το δικαίωμα στη ζωή.
Η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην κρατική καταστολή μπορεί να δοθεί στους δρόμους του αγώνα, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, με την πραγματικά εργατολαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. Να στήσουμε και να ενισχύσουμε κάθε εστία αντίστασης. Επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στη γειτονιά.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η σύνδεση με τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και της εργατικής τάξης είναι αναγκαία. Οι αγώνες και η αντιπαράθεση με το σύστημα δεν είναι υπόθεση κάποιων ειδικών, είναι υπόθεση όλων αυτών που βιώνουν την αντιλαική πολιτική και καταπίεση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η πολιτικοποίηση κάθε αγώνα που ξεδιπλώνουν οι εργαζόμενοι και οι νεολαία περνά μέσα από τη στοχοποίηση του ίδιου του συστήματος και της πολιτικής του και όχι μέσα από έναν ηττημένο περιορισμό της, στην αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ, τη Χρυσή Αυγή, τους δικαστές κτλ.

Καταγγέλουμε την εισβολή στην κατάληψη «αντιβίωση». Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
Έξω το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής από κάθε συλλογικότητα!
Κάτω η φασιστικοποίηση! Κάτω η κρατική βία και τρομοκρατία!
Όλοι στις διαδηλώσεις και τις απεργίες για δουλειά, δωρεάν υγεία – παιδεία, ζωή!


ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ _ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ