Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση που προωθούν κυβερνητικοί και ρεφορμιστές εργατοπατέρες

Παντού συνελεύσεις και απεργιακές αποφάσεις με διάρκεια!
Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση που προωθούν κυβερνητικοί και ρεφορμιστές εργατοπατέρες
Η κυβέρνηση και το σύστημα απελαύνουν, σαρώνοντας κατακτήσεις και προωθώντας αποφασιστικά τις απολύσεις (που βαφτίζονται διαθεσιμότητες) και τα κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων και άλλων δομών και οργανισμών. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική μαστιγίου και καρότου μέσω των απειλών για επιστρατεύσεις από τη μία και καραμπινάτα ψεύτικων διαβεβαιώσεων σε κάποιους κλάδους περί τέλους των διαθεσιμοτήτων. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι απλώς βρισκόμαστε μόνο στη μέση της πορείας του πλήρους ξεθεμελιώματος οποιουδήποτε θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς και ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικές, παράλληλα με την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών των όποιων «μόνιμων» παραμείνουν.
Οι κλάδοι που έχουν στοχοποιηθεί την περίοδο αυτή (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία, στους ΟΤΑ και συνολικά στο Δημόσιο) έχουν το προνόμιο να διαθέτουν συνδικαλιστική δομή. Σε κακή κατάσταση, αλλά υπαρκτή.
Ο εργατοπατερισμός, όμως για χρόνια ελέγχει τα σωματεία. Συνεπικουρούμενος όπου χρειάζεται από νέους επίδοξους εργατοπατέρες που κάνουν και τους αριστερούς… κλιμακώνει με 4ωρες στάσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ) έως προτάσεις το πολύ για 48ωρες απεργίες (ΟΛΜΕ)! ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνεπείς στο ρόλο τους… Το ΠΑΜΕ τις ακολουθεί και το ότι βερμπαλίζει ταξικά δεν αλλάζει αυτή την απλή αλήθεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που διευκολύνεται κρυβόμενος πίσω από τους προηγούμενους καθώς δε χρειάζεται να χρεωθεί τη φυγή από τη μάχη.
Κατά τα άλλα οι ομοσπονδίες συναντιούνται και συντονίζονται στο… τίποτα! Πολλά λόγια και σχέδια επί χάρτου υποσχόμενοι μια μελλοντική σύγκρουση που όλο και αναβάλλεται μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα. Προς δόξα της ήττας, της υποταγής, του ρεφορμισμού, του οπορτουνισμού. Προς δόξα της επίθεσης του συστήματος.
·    Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Κόντρα σε κυβερνητικούς και ρεφορμιστές εργατοπατέρες, να μαζικοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις! Να πάρουμε αγωνιστικές απεργιακές αποφάσεις με διάρκεια και αποφασιστικότητα.
·    Κόντρα στην καπιταλιστική επίθεση. Κόντρα στις απολύσεις και τα κλεισίματα.
·    Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Για παιδεία και υγεία για όλο το λαό. Για το δικαίωμα στη ζωή.
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ταξική Πορεία
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών