Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων απο την Γενικη Συνέλευση εργαζομένων της Hellas on Line

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της HOL καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις στους μετανάστες και την τραμπούκικη και δημαγωγική στάση της χρυσής αυγής.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι αιτία των προβλημάτων τους δεν είναι οι μετανάστες αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την τρόικα. Είναι η πολιτική που δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας έχουν με μισθούς πείνας, να δουλεύουμε όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Είναι η πολιτική που καταργεί βασικά δικαιώματα (ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, παιδεία). Είναι η πολιτική που θέλει να «αντιμετωπίσει» την ανεργία μειώνοντας την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης!!!
Είναι δηλαδή η πολιτική εκείνη που στόχο έχει να βγάζουν όλο και περισσότερα κέρδη οι επιχειρήσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας
Οι φασιστικές και ναζιστικές ομάδες ήταν και είναι μηχανισμοί του συστήματος που οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν το λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντι-συστημικοί όμως κάθονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά τους, τους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές. Γι αυτό δεν τα έχουν βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους «Έλληνες» στην φτώχεια  αλλά τους υμνούν για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας". Αντίθετα τα βάζουν με τους «Έλληνες» απεργούς, διαδηλωτές και όποιον σηκώνει κεφάλι.
Η εργατική τάξη της Ελλάδας και ο ελληνικός λαός έχει μεγάλη πείρα για το πώς χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι ομάδες και πότε επιλέχθηκαν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους. Αντικαθιστούσαν τα κοινοβούλια όταν έβλεπαν τα αφεντικά τους ότι τα πρώτα δεν ήταν πια τόσο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του εχθρού λαού.
Εξάλλου δεν υπήρχε πιο «καλό επιχειρηματικό κλίμα» από αυτό που υπήρχε στην ναζιστική Γερμανία. Δεκάδες μονοπώλια βγάλανε τεράστια κέρδη τόσο κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου όσο και πριν αξιοποιώντας την «δωρεάν» εργασία που τους πρόσφεραν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και οι «ανάγκες υποδομής» που δημιουργούνταν (ενδεικτικά ThyssenKrupp, Volkswagen, Bayer, Aventis, Ford, General Motors, General Electric, Mobil, IBM, AT&T, Chase Bank (σήμερα JP Morgan)).
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν το σύστημα το αποφασίσει τα φασιστικά αυτά μορφώματα θα στρέψουν τα δόντια τους σε εμάς. Θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον αποφασίζει να παλέψει ενάντια στο μέλλον που ετοιμάζουν. Να γνωρίζουν , όμως, ότι η εργατική τάξη έχει πείρα. Όπως τους είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν έτσι θα τους αντιμετωπίσει και τώρα.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην πέφτουν στην εύκολη λύση της κατασκευής «εύκολων» ενόχων. Σήμερα είναι  ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος, μεθαύριο ο μικροπωλητής… αρκεί να μην φταίει ποτέ ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο επιχειρηματίας . Είναι δεδομένο ότι κάπου σε αυτήν την λίστα είσαι και εσύ…
Όσο επιλέγεις να αναθέτεις σε άλλους να σου λύσουν τα προβλήματα και φοβάσαι να συμμετέχεις ο ίδιος (αναλαμβάνοντας και το κόστος της επιλογής σου) θα καταλήγεις είτε στην απογοήτευση, είτε σε τέτοιου είδους «λύσεις»
Η δύναμή μας είναι στην οργάνωσή μας στα σωματεία και στις γειτονιές, στην αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και στην γνώση όταν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν μπορεί να τον σταματήσουν ούτε οι εργοδότες και το κράτος τους, ούτε οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

Γενική συνέλευση εργαζομένων της HOL