Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με σημαντικά κενά βασικών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα στην Τεχνική Εκπαίδευση, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, η μείωση στο ¼ -δηλαδή κατά 75%!- σε σχέση με την περσινή χρονιά των διατιθέμενων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο, προδιαγράφει τον αντίκτυπο που θα έχει στη λειτουργία των σχολείων η τροϊκανή-κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Εξάλλου στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής οι Εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν με μισθούς πείνας,  με  την ασφάλιση-περίθαλψη σε καθεστώς διάλυσης, ενώ μέσω της αξιολόγησης προωθείται η πολιτική των μαζικών απολύσεων και της ισόβιας χειραγώγησης-εξαθλίωσης τους.
Πρώτη άμεση και καθοριστική για τη λειτουργία των σχολείων συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους! Οι υποτιθέμενες «ασάφειες» για το αν είναι ο Δήμος ή η Περιφέρεια αρμόδια για την μεταφορά των μαθητών, οι σκόπιμες διαδόσεις για «κονδύλια που πιθανόν θα έρθουν», έχουν ένα και μόνο στόχο:  Να συγκαλύψουν πως για την  κατάσταση αυτή  αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η  κυβέρνηση και η πολιτική της. Ταυτόχρονα οι γονείς εκβιάζονται να αποδεχτούν ως δεδομένη και οριστική την κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών, να επωμιστούν αυτοί και αυτό το κόστος. Ήδη δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών εξ αιτίας των τρόπων στους οποίους καταφεύγουν για να φτάσουν στο σχολείο τους, ενώ είναι φανερό ότι τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με αυτά τα δεδομένα.
Απαιτούμε την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους. Γιατί είναι δικαίωμα όλων των παιδιών το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο Με αυτή τη θέση θα συμπαραταχθούμε με τους γονείς και τους μαθητές στον αγώνα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει για να λυθεί  αυτό το κρίσιμο πρόβλημα.
Ταυτόχρονα καλούμε του συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να σταθούν απέναντι στο ζήτημα αυτό με βάση την ανάγκη το σύνολο των εκπαιδευτικών λειτουργιών κάθε σχολείου  να αφορά όλους τους μαθητές του.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου
Σάμος 14-9-12



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μπροστά στο σύνολο των αντιδραστικών εξελίξεων για την Εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένη την κήρυξη της Γενικής Απεργίας για τις 26/9 και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 29/9, καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30μμ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου