Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε 48ωρη απεργία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι!

48ωρη απεργία ξεκινούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από σήμερα σε διάφορες περιοχές στην της χώρας. Ανάμεσα σε αυτές η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική κ.λπ.. Οι εργαζόμενοι απεργούν κατά των μειώσεων των μισθών τους παρ' όλο που ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ως πλειοψηφία στην Ομοσπονδία τους συμφώνησαν σε μειώσεις.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής  λέει τα εξής:


Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία και Ξενοδόχοι συμφώνησαν για μείωση μισθών!
ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
με μαζική  συμμετοχή στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
10 και 11 ΙΟΥΛΗ 2012
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν το δυνατό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε μείωση μισθών και δικαιωμάτων.
Τώρα που η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας άνοιξε τα χαρτιά της και αποκαλύφθηκε το σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη για συλλογικές συμβάσεις.
•    Μας θέλουν ανίσχυρους, φοβισμένους, υποταγμένους, για να ολοκληρώσουν τη σφαγή που ξεκίνησαν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι κυβερνήσεις τους.  
•    Μας λένε ότι μετά τις 18/7 που λήγει η μετενέργεια οι εργοδότες θα μας τσακίσουν γι αυτό πρέπει να το κάνουμε από μόνοι μας!
•    Μας λένε ότι τις όποιες μειώσεις σε μισθούς οι ξενοδόχοι θα τις σεβαστούν, ενώ αν υπογράψουμε χωρίς μειώσεις θα μας πάνε σε ατομικές συμβάσεις!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Χαρακτηρίζουν τις απεργίες του κλάδου "ξεφτίλα" όταν δεν πάλεψαν καμία από αυτές, όταν τις υπονόμευσαν πότε ανοιχτά, πότε με καλέσματα σε ακτιβιστικές ενέργειες όπως κορναρίσματα έξω από ξενοδοχεία.
Το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας.
Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα.
Δεν δεχόμαστε καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων.
Δεν εξουσιοδοτούμε κανένα να υπογράψει για λογαριασμό μας συλλογική σύμβαση με μειώσεις.
Κοροϊδεύουν όταν μιλάνε για τη λογική του λιγότερο κακού. Μια μείωση 18% στο βασικό θα σημάνει για την καμαριέρα 175€ λιγότερα, για τον μάγειρα 191€ λιγότερα, για τον σερβιτόρο 132€ λιγότερα και για τον λαντζέρη 167€ λιγότερα. Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Η μείωση στις αργίες, στις νυχτερινές ώρες, στα δώρα και επιδόματα, ακόμη και στη σύνταξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των περιοχών Ρόδου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των σωματείων τους που υπέγραψαν μειώσεις μέχρι και 14%.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Να νικήσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία με την οργάνωση μας στα σωματεία, με εμπιστοσύνη σε όσους δεν πρόδωσαν τις προσδοκίες μας για αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή με δικαιώματα.
Τίποτε δεν έχει χαθεί. Αρκεί να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα. Όσοι βάλλουν την υπογραφή τους σε ΣΣΕ με μειώσεις να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητοι στους χώρους δουλειάς. Να μην βρουν ούτε την ψήφο τους στις εκλογές των σωματείων. Να απομονωθούν όσοι τους στηρίζουν, για να σταματήσουν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι "τίποτε δε γίνεται" κι ότι είναι υπεύθυνη στάση να υποταχτούμε στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Η μαζική συμμετοχή στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 10 και 11 Ιούλη είναι μονόδρομος.
Ή αυτοί (κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικοί συνδικαλιστές)
ή εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ