Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Προλάβετε , προλάβετε ! Ξεπουλάμε και στην Υγεία!

Ο υπουργός Οικονομικών  Γ. Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή,  κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων της νέας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανέφερε  τα εξής:
"Η Κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης, και την αξιοποίηση ενοικίαση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ προσβλέποντας τόσο στην ενίσχυση των εσόδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, διότι είναι σαφώς καλύτερο να εισάγουμε ιατρικό τουρισμό αξιοποιώντας αργούσα δυναμικότητα του ΕΣΥ παρά να εξάγουμε καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες."
Αν αυτό το συνδυάσουμε  με ένα άλλο σημείο της τοποθέτησής του, όπου αναφέρει ότι «για την τρέχουσα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία στη χώρα μας», φταίει εκτός των άλλων και ότι «κρατικά περιφερειακά νοσοκομεία που λειτουργούν με πληρότητα κάτω του 50%»,(χωρίς όμως εντέχνως και από πρόθεση  να αναφέρει ότι αυτή η χαμηλή πληρότητα οφείλεται στην έλλειψη υποδομών , ιατρικών μηχανημάτων, υλικών, προσωπικού και  κρατικής χρηματοδότησης  λόγω της συγκεκριμένης βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις με τις οποίες συντάχθηκε ο Στουρνάρας και η οποία οδήγησε σε απαξίωση τα περιφερειακά νοσοκομεία)..
αν επίσης το συνδυάσουμε με τη τοποθέτηση του Α. Λυκουρέντζου
"Η δεύτερη κρίσιμη μάχη από την πολιτική ηγεσία, από την Κυβέρνηση, από όλους μας πρέπει να δοθεί στον περιορισμό της δαπάνης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος στη λειτουργία των νοσοκομείων. Θα υπάρξουν αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν θα αφορά μόνο αν υπάρχει δαπάνη για το φάρμακο ή για την προμήθεια άλλων νοσοκομειακών υλικών. Θα εξεταστεί και η παραγωγικότητα και η ποιότητα και η ποσότητα των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους."..
που σημαίνει ότι τα μικρά περιφερικά νοσοκομεία -για τους λόγους που προαναφέραμε πιο πάνω -θα έχουν πολύ μικρή ποσότητα και ποιότητα εξυπηρέτησης περαστικών, άρα και μηδενική κρατική χρηματοδότηση και θα οδηγηθούν σε σκόπιμη και κατευθυνόμενη  οικονομική και λειτουργική κατάρρευση..
γίνεται ηλίου φαεινότερο, ότι ολόκληρα νοσοκομεία  ή ένα πολύ μεγάλο τμήμα των περιφερειακών μικρών νοσοκομείων -ειδικά σε τουριστικές και παράκτιες περιοχές- θα παραδοθεί στο αδηφάγο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο για να τα εκμεταλλευτεί μέσω -του νέου «αγίου δισκοπότηρου» της πολιτικής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και  του Υπουργείου Υγείας- του ιατρικού τουρισμού!!!
Για αυτό και βιάστηκε να δηλώσει από τη Βουλή ο Α.Λυκουρεντζος
"Τις επόμενες μέρες θα συζητήσω με τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς υγείας. Να ξέρετε ότι θα τους μιλήσουμε ειλικρινά και έντιμα. Περιμένουμε από αυτούς τη θετική τους ανταπόκριση".!!!
 Ας το ' χουν αυτο υπόψη τους  και οι εργαζόμενοι σε μικρά νοσοκομεία σε τουριστικές περιοχές όπως πχ Πρέβεζα, Λευκάδα κλπ κλπ...