Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ PHONE MARKETING Απέρριψαν και τη νέα πρόταση της εργοδοσίας

Με νέα πρόταση προς τους εργαζόμενους επανήλθε η εργοδοσία της τηλεφωνικής εταιρείας Φόουν Μάρκετινγκ (Phone Marketing) στη Νέα Ιωνία, κάτω από την πίεση της συνεχιζόμενης για 80 ημέρες απεργίας τους. Έτσι, η αρχική πρόταση για εκ περιτροπής εργασία μίας ημέρας την εβδομάδα και μισθό 140 ευρώ το μήνα, μετατράπηκε σε 4ωρη καθημερινή εργασία για τους δύο επόμενους μήνες, αφήνοντας όμως θολό το τι θα γίνει μετά από τους δύο αυτούς μήνες και το αν θα τηρούνται κανονικά οι πληρωμές. Με βάση αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι έκαναν γενική συνέλευση στις 28 Μάη και -με συντριπτική πλειοψηφία- απέρριψαν και τη νέα εργοδοτική πρόταση, αφού ουσιαστικά συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι όλη αυτή η μεθόδευση έχει στόχο τον εξαναγκασμό τους σε παραίτηση, προκειμένου να προσλάβει νέους εργαζόμενους με άθλιους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους.
Την Πέμπτη 7 Ιούνη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατά την οποία συναντήθηκαν και με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, Ρουπακιώτη, ο οποίος τους παρέπεμψε στην... Επιθεώρηση Εργασίας (!!!) και σε τριμερή συνάντηση χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

πηγή: Προλεταριακή Σημαία