Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Να στηρίξουμε τους απεργούς χαλυβουργούς!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: "έχουν κατατεθεί μηνύσεις στο σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από Διευθυντικά Στελέχη του Μάνεση και ελάχιστους απεργοσπάστες και έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτοφώρου.".

Από χθες η εργοδοσία προσπαθεί, όχι για πρώτη φορά, να σπάσει την απεργία. Ο μόνος τρόπος πέρα από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της χαλυβουργίας για να μη σπάσει η απεργία είναι να εκφραστεί για άλλη μια φορά η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, των σωματείων και συνελεύσεων γειτονιών έμπρακτα. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να ξανανοίξουν το εργοστάσιο με τους δικούς τους όρους.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
"Καλούμε τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. Να ορθώσουν τοίχος προστασίας απέναντι στον Μάνεση και τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό. Να υπερασπιστούν τη Διοίκηση του Σωματείου και τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Όλοι τώρα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Οι απεργοί χαλυβουργοί βρίσκονται στην 198η μέρα απεργίας. Δίνουν έναν περήφανο - σκληρό μακρόχρονο αγώνα απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας .
Απαιτούν να γυρίσουν πίσω οι 119 απολυμένοι και δουλειά με δικαιώματα.
Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!"