Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Διεθνής κινητοποίηση αλληλεγγύης στην ΑΤΙΚ!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΙΟΥΝΗ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΝΑ 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ! *
Το άρθρο 129/a-b του γερμανικού ποινικού κώδικα θα καταργηθεί!

Με πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2012 ξεκίνησε μια πανευρωπαϊκή έρευνα για τους επικεφαλής της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) οι οποίοι είναι, υποτίθεται, μέλη του TKP/ML. Στις 15 Απρίλη 2015 έλαβε μέρος η πρώτη φάση των αστυνομικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 10 επαναστατών. Η Γερμανία διεξήγαγε αυτήν τη διεθνή επιχείρηση μαζί με την Ελλάδα, την Ελβετία και τη Γαλλία. Οι συλληφθέντες επαναστάτες κρατούνται σε διάφορες φυλακές της Βαυαρίας.
Τα πρώτα βήματα αυτής της παράνομης δίωξης των συλληφθέντων μελών της ΑΤΙΚ θα λάβουν χώρα τον Ιούνη όπου και θα γίνει η πρώτη ακρόαση στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου.


Τι είναι το άρθρο 129/a-b;
Το άρθρο 129 (Δημιουργία Εγκληματικών Οργανώσεων) υπάρχει ήδη από το 1870. Το 1970 εισήχθη το άρθρο 129a (Δημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων), ενώ το 2012 εισήχθη το 129a-b (Εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό. Κατασχέσεις και στερήσεις). Το άρθρο 129/a-b έχει επικριθεί διεθνώς μιας και επιτρέπει την έρευνα και προσαγωγή πολιτικών ακτιβιστών, μελών ή συμπαθούντων ενός πολιτικού κόμματος ή οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατική” εκτός γερμανικού εδάφους.
Αποτέλεσμα της εφαρμογής του άρθρου 129/a-b είναι 400 δίκες με εκατοντάδες πολιτικούς  πρόσφυγες που έχουν δικαστεί παράνομα και τους επιβλήθηκαν βαριές ποινές. Από τότε που το Κόμμα Εργατών Κουρδιστάν (ΡΚΚ) μπήκε στη λίστα των “τρομοκρατικών” οργανώσεων, δεκάδες κούρδοι πολιτικοί ακτιβιστές αντιμετώπισαν βαριές ποινές και στους περισσότερους απαγορεύτηκε η πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία. Σήμερα 9 κούρδοι ακτιβιστές είναι ακόμη στη φυλακή. Όμως ακόμη και μέλη της Ομοσπονδίας της Ανατολίας, που είναι νόμιμη οργάνωση, πιάστηκαν και φυλακίστηκαν παράνομα.
Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται με τις συλλήψεις των 10 επαναστατών τον Απρίλη του 2015. Το άρθρο 129 a-b δίνει επιπλέον εξουσίες στην αστυνομία και τους εισαγγελείς οι οποίοι εφάρμοσαν το άρθρο και σε ντόπιες επαναστατικές οργανώσεις και άτομα ιδιαίτερα σε περιόδους ανόδου της κοινωνικής αντίστασης. Το άρθρο 129 a-b είναι μια διαρκής απειλή και εργαλείο εκφοβισμού της κοινωνίας. Με το άρθρο 129 a-b το γερμανικό σύνταγμα αφαιρεί το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου, κάτι που θα αναμέναμε μόνο σε μια χώρα με δικτατορικό καθεστώς. Το άρθρο 129 a-b πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι να απελευθερωθούν.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ 15ης ΑΠΡΙΛΗ 2015
Η αστυνομική επιχείρηση της 15ης Απρίλη 2015 είναι ένα πλήρες νομικό σκάνδαλο. Οι κατηγορίες του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν έχουν κανένα έρεισμα. Οι ισχυρισμοί του πως οι συλληφθέντες είναι μέλη της παράνομης οργάνωσης TKP/ML είναι υποκειμενικοί. Το TKP/ML δεν είναι στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δραστηριότητές του είναι νόμιμες. Το TKP/ML δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το TKP/ML είναι πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1972 και μέχρι και σήμερα συνεχίζει την πολιτική του δράση στην Τουρκία.
Σε μια χώρα που έχει φασιστικό καθεστώς, κάθε πολιτικό κόμμα που οργανώνει τις μάζες και αγωνίζεται με παράνομα μέσα, γιατί δεν μπορεί να το κάνει δημόσια, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση. Οι όροι «τρομοκρατία» και «τρομοκρατικές οργανώσεις» είναι μια σύλληψη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για να καταστείλουν τη νόμιμη πάλη των μαζών. Η τρομοκρατία είναι τυφλή βία. Η τρομοκρατία ξεκομμένη από το πολιτικό της περιεχόμενο είναι χωρίς στόχο.
Ο ορισμός της τρομοκρατίας αλλάζει συνέχεια στο διάβα των χρόνων. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι λακέδες τους, όπως η Τουρκία, έχουν χρησιμοποιήσει την απειλή της τρομοκρατίας για να κρατάνε υπό έλεγχο τις μάζες και να συνεχίζουν τη δική τους κυριαρχία. Ο ορισμός της τρομοκρατίας και της τρομοκρατικής οργάνωσης σε κάθε χώρα διαφέρει ανάλογα με τα συμφέροντά της. Για παράδειγμα, ο ISIS θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες, όμως η Τουρκία αρνείται ότι ο ISIS και το μέτωπο Αλ Νούσρα είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και συνεχίζει να τους στηρίζει.
Η Κολομβία θεωρούσε το FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) τρομοκρατική οργάνωση μέχρι πρόσφατα που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με το FARC στην Κούβα και υπέγραψαν συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι ο ορισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να αλλάξει μονομιάς. Ο IRA επίσης θεωρούνταν τρομοκρατική οργάνωση στην Αγγλία για πολύ καιρό, μέχρι που η Αγγλία έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τον IRA και αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας. Μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Ισπανία. Το ισπανικό κράτος υπέγραψε συμφωνία με την ΕΤΑ την οποία για χρόνια θεωρούσε τρομοκρατική οργάνωση.
Όσοι αγωνίζονται για τον κομμουνισμό, την επανάσταση και την εθνική απελευθέρωση δεν είναι τρομοκράτες, όπως ισχυρίζονται οι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες τους. Είναι εξωφρενικό μια πολιτική οργάνωση που δεν μπορεί να εκδώσει νόμιμα τις εφημερίδες της και να οργανώσει δημόσια τις μάζες λόγω κρατικών περιορισμών να χαρακτηρίζεται τρομοκρατική επειδή το κάνει παράνομα. Το ίδιο ισχύει και για τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που ασκούν το πιο νόμιμο δικαίωμά τους, αυτό της αυτοάμυνας.
Το κουρδικό έθνος τα τελευταία 90 χρόνια δέχεται καταπίεση και χιλιάδες Κούρδοι έχουν σφαγεί από το τουρκικό κράτος. Το Κουρδιστάν χωρίστηκε στα τέσσερα ανάμεσα στη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και την Τουρκία το 1923 και οι Κούρδοι που ζουν μέσα στην Τουρκία δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα. Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης, της ενσωμάτωσης και των σφαγών, είναι το γεγονός πως οι Κούρδοι έχουν εξεγερθεί επανειλημμένα και συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι σήμερα. Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν που ιδρύθηκε το 1984 κατάφερε να κινητοποιήσει τους Κούρδους μέσα από τον ένοπλο αγώνα και έτσι μετά από 30 χρόνια σκληρού αγώνα το τουρκικό κράτος αναγνώρισε την ύπαρξη των Κούρδων. Το τουρκικό κράτος όχι μόνο αναγνώρισε την ύπαρξη των Κούρδων, αλλά έκατσε και στο ίδιο τραπέζι μαζί τους όταν οι Κούρδοι απέκτησαν το πάνω χέρι στον αγώνα αυτόν. Αυτό από μόνο του δηλώνει ότι οι όροι “τρομοκρατία” ή “τρομοκρατική οργάνωση” μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα συμφέροντα του καθένα.
Το TKP/ML θεωρείται “τρομοκρατική οργάνωση” επειδή οι καταπιεζόμενοι συσπειρώνονται γύρω του ενάντια στο τουρκικό κράτος και τις πολιτικές του. Καμιά νόμιμη δράση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τρομοκρατική. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της αντίστασης και οι καταπιεσμένοι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και την αυτοδιάθεση μέσω του ένοπλου αγώνα έχει αναγνωριστεί διεθνώς σαν νόμιμο δικαίωμα των καταπιεζόμενων ανθρώπων και εθνών. Κανένα κράτος δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει. Αυτό το νόμιμο δικαίωμα δεν μπορεί να απαγορευτεί από καμιά πολιτική δύναμη και κανένα νόμο. Οι πολιτικές δυνάμεις σ” όλον τον κόσμο θεωρούν κάθε έναν που τους αντιστέκεται σαν “τρομοκρατική οργάνωση”.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΙ
Το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επέτρεψε την επιχείρηση του 2012 μετά από πλαστά στοιχεία που παραδόθηκαν από το τουρκικό κράτος στις γερμανικές αρχές. Αν και η δράση του TKP/ML δεν ήταν απαγορευμένη στη Γερμανία, ξαφνικά συμπεριλήφθηκε στις τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω κοινών συμφερόντων Τουρκίας και Γερμανίας. Όλα τα ψεύτικα στοιχεία δόθηκαν από την τουρκική αστυνομία.
Στις αιτήσεις των γερμανικών αρχών για παροχή στοιχείων και ντοκουμέντων η τουρκική αστυνομία απάντησε με φαλκιδευμένα στοιχεία, όπως έκανε και σε ανάλογες περιπτώσεις στις υποθέσεις Εργκένεκον και Μπαλιόζ όπου πρόσθεσαν ανύπαρκτα ντοκουμέντα σε CD.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας κατηγορεί επίσης όποιον πολεμά εναντίον του ISIS στη Μέση Ανατολή. Όμως όλος ο κόσμος καταδικάζει και πολεμά τον ISIS, επομένως ο αγώνας εναντίον του δεν είναι έγκλημα, αντίθετα είναι απαίτηση της ανθρωπότητας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον ISIS να θεωρείται έγκλημα όταν αυτοί σκοτώνουν με βάρβαρο τρόπο, δεν σέβονται τα πιστεύω άλλων εθνών ή ανθρώπων και αποκεφαλίζουν ανθρώπους απλά επειδή είναι σιίτες, γιεζίντι ή χριστιανοί; Είναι τελείως αντιφατικό από τη μια να ξοδεύει η Γερμανία εκατομμύρια ευρώ για να προμηθεύει με όπλα τον Μπαρζανί και να καλείται ο ίδιος σε διεθνείς συναντήσεις και από την άλλη να κατηγορούνται οι μαχητές του TKP/ML επειδή πολεμούν τον ISIS.
Τόσο το ομοσπονδιακό δικαστήριο όσο και η αστυνομία της Γερμανίας δεν έχουν κανένα λόγο να κατηγορούν το TKP/ML είτε από την άποψη της διεθνούς πάλης είτε από τη σκοπιά της εθνικής (κοινωνικής) απελευθέρωσης. Η χρήση του άρθρου 129/a-b του ποινικού κώδικα έχει μόνο πολιτικά κίνητρα.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Οι σχέσεις συμφερόντων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία είναι πολύ παλιές. Οι σχέσεις αυτές ξεκινούν από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να είναι πολύ σταθερές. Η βάση αυτών των σχέσεων είναι οικονομική. Γερμανοί αξιωματικοί ήταν επικεφαλής του οθωμανικού στρατού κατά τον 1ο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η ιστορία δεν έχει ξεχάσει τη βοήθεια που παρείχαν γερμανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί καθώς και τη συμμετοχή τους στη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτή η σχέση συνεχίστηκε και στον Δεύτερο Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Υπάρχουν γύρω στις 6.000 γερμανικές πολυεθνικές στην Τουρκία σήμερα. Αυτό από μόνο του δείχνει τις μυστικές συμφωνίες ανάμεσα στις δυο χώρες. Υπάρχουν 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη. Για να σταματήσουν αυτή τη ροή, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν τα στραβά μάτια στην Τουρκία, ενώ η Γερμανία επιτίθεται στις τουρκικές και κουρδικές πολιτικές οργανώσεις. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε αρκετές φορές την Τουρκία πριν από τις εκλογές του Νοέμβρη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του ΑΚΡ. Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε στις 4 Φλεβάρη 2016: “Συνιστώ σ” όσους περιμένουν να επικρίνουμε την Τουρκία από το πρωί ως το βράδυ να μην περιμένουν. Έχουμε τα συμφέροντά μας. Η Τουρκία έχει τα δικά της. Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία μπορούμε να επικρίνουμε την Τουρκία. Όμως, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, αυτό θα έχει κόστος στα κοινά μας συμφέροντα”. Αυτό που λέει βασικά είναι πως κλείνουμε τα μάτια στην Τουρκία και στην πολιτική που ασκεί.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Καθένας που κοιτά την Τουρκία από πιο κοντά μπορεί να δει πως απέχει πολύ από την έννοια της δημοκρατίας και τις αναγνωρισμένες ανθρώπινες αξίες και ελευθερίες. Το 1984 ξεκίνησε ο κουρδικός απελευθερωτικός αγώνας ο οποίος αντιμετωπίστηκε με αγριότητα και με όλα τα μέσα από το τουρκικό κράτος, μέχρι σήμερα. Η πραγματική δολοφονική όψη του τουρκικού κράτους αποκαλύφθηκε πλήρως στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν 3.500 χωριά πυρπολήθηκαν, άδειασαν από κατοίκους και σβήστηκαν από το χάρτη, 5 εκατομμύρια Κούρδοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν, η κουρδική οικονομία κατέρρευσε, το ίδιο και η αγροτική οικονομία, ενώ τουλάχιστον 5.000 Κούρδοι σκοτώθηκαν από το τουρκικό κράτος.
Δεκαεφτά χιλιάδες δολοφονίες έμειναν αξεδιάλυτες, περισσότερα από 2.000 μέλη της αντιπολίτευσης εξαφανίστηκαν και δολοφονήθηκαν εξωδικαστικά, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στις φυλακές, επαναστάτες εκτελέστηκαν στο δρόμο και στα σπίτια τους, εφημερίδες απαγορεύτηκαν και κούρδοι βουλευτές φυλακίστηκαν για 10 χρόνια επειδή ορκίστηκαν στην κουρδική γλώσσα.
Μετά τις 7 Ιούνη η κυβέρνηση του ΑΚΡ ασκεί τόση αδικία που φαίνεται με γυμνό μάτι. Για να εμποδίσει τα εκλογικά κέρδη του HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) και την είσοδό του στο Κοινοβούλιο κατά τις εκλογές της 7ης Ιούνη, το ΑΚΡ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του εκβιάζοντας, σαμποτάροντας και οργανώνοντας επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS στις συγκεντρώσεις του HDP. Στις 5 Ιούνη, επίθεση αυτοκτονίας σκότωσε 10 άτομα στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ στις 22 Ιούλη έγινε πραγματική σφαγή στο Σουρούτς. Εκεί 34 νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας του ISIS.
Επειδή το ΑΚΡ δεν κατάφερε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την 1η Νοέμβρη και για να μπορέσει να κυβερνήσει μόνο του χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα. Στις 10 Οκτώβρη, 104 άνθρωποι που συμμετείχαν σε συγκέντρωση συνδικάτων και μαζικών οργανώσεων στην Άγκυρα δολοφονήθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας του ISIS.
Μετά τις 8 Ιούνη το ΑΚΡ ξεκίνησε έναν βάρβαρο ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των Κούρδων. Στη Σουρ, την Τσίζρε, την Νουσαϊμπίν, το Ιντίλ, τη Σιλώπη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, πόλεις και χωριά περικυκλώθηκαν και δέχτηκαν πυρά βαρέος πυροβολικού. Οι κάτοικοι οχυρώθηκαν για να αμυνθούν, ενώ η διακήρυξη αυτοδιοίκησης από μεριάς τους ερμηνεύτηκε από το τουρκικό κράτος σαν αυτονόμηση και χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για επίθεση και εξολόθρευση του κουρδικού λαού. Περικυκλώνοντας ολόκληρες περιοχές με βαρύ πυροβολικό, μη επιτρέποντας στους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους, απαγορεύοντας τον εφοδιασμό τους με νερό, ψωμί και άλλες βασικές ανάγκες, εμποδίζοντας τους τραυματίες να μεταφερθούν στα νοσοκομεία, το τουρκικό κράτος είναι υπεύθυνο για άγριες δολοφονίες. Από τον Φλεβάρη του 2016 ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν ενώ κρύβονταν στα υπόγεια των σπιτιών ξεπέρασε τους 200. Απ” αυτούς 101 κάηκαν, ενώ πολλά πτώματα είναι τόσο διαμελισμένα που οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους αναγνωρίσουν και θάβονται χωρίς όνομα στα νεκροταφεία. Από τον Ιούνη του 2015 πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους 50 ήταν παιδιά.
Η Τουρκία είναι μια τεράστια ανοιχτή φυλακή. Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μπει στο ράφι από το ΑΚΡ. Η ελευθερία έκφρασης επιτρέπεται μόνον όταν υμνείται το ΑΚΡ. Οι δημοσιογράφοι δημοσιεύουν ό,τι επιθυμεί ο Ερντογάν. Η κριτική στον Ερντογάν αρκεί για να φυλακιστεί κάποιος. Οι φυλακές είναι υπερπλήρεις. Το Φλεβάρη του 2016 υπήρχαν στις φυλακές 5.000 περισσότεροι άνθρωποι απ” όσους αυτές μπορούσαν να χωρέσουν. Αν και περίπου 450 πολιτικοί κρατούμενοι είναι άρρωστοι και στα πρόθυρα του θανάτου, δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισής τους. Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα θεωρούνται φυσιολογικά και όχι εγκληματικές ενέργειες. Επίσης οι δολοφονίες γυναικών κατατάσσουν την Τουρκία στις πρώτες χώρες σ” αυτόν τον τομέα.
Κάθε απόπειρα οργάνωσης ή έκφρασης απόψεων σημαίνει σύλληψη και φυλάκιση. Η όλο και πιο βάρβαρη στάση της αστυνομίας ενάντια σε διαδηλωτές γίνεται καθημερινά πρωτοσέλιδα, ενώ διαμαρτυρίες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος διαλύονται βίαια.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΆΝΩΣΗΣ” ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί ο γερμανός ομοσπονδιακός εισαγγελέας να χαρακτηρίσει το TKP/ML σαν τρομοκρατική οργάνωση βασιζόμενος στο άρθρο 129/a-b. Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει την υπόθεση σαν μια υπόθεση τρομοκρατίας. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας προσπαθεί να κρύψει τον πολιτικό χαρακτήρα της υπόθεσης με “τρομοκρατικά” επιχειρήματα. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την υπόθεση σαν “τρομοκρατική”.
Το TKP/ML δεν είναι “τρομοκρατική οργάνωση”. Το TKP/ML είναι πολιτική οργάνωση που στόχο έχει τη λαϊκή δημοκρατική επανάσταση και το σοσιαλισμό. Υποστηρίζει ότι ο πραγματικός σωτήρας της ανθρωπότητας είναι ο σοσιαλισμός. Το TKP/ML είναι η συνέχεια του TKP (ΚΚ Τουρκίας) που ιδρύθηκε το 1920 από τον Μουσταφά Σουφί και τους συντρόφους του. Ο Μουσταφά Σουφί και 14 σύντροφοί του δολοφονήθηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1921 καθώς εισέρχονταν στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Το 1972 ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, θαυμαστής του Μουσταφά Σουφί, ίδρυσε το TKP/ML. Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, το TKP/ML συνεχίζει την πολιτική του δράση. Το τουρκικό κράτος δολοφόνησε άγρια και φυλάκισε κομμουνιστές και επαναστάτες. Ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια πιάστηκε το Γενάρη του 1973 και εκτελέστηκε μετά από φοβερά βασανιστήρια στις 13 Μάη 1973 στις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ.
Το TKP/ML είναι παράνομη οργάνωση επειδή η νόμιμη πολιτική του δράση είναι απαγορευμένη. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλαμβάνονται συνεχώς, δολοφονούνται και φυλακίζονται. Ο αγώνας του στρέφεται κατά του τουρκικού κράτους. Το τουρκικό κράτος είναι άνομο, φασιστικό και καταπιεστικό, επομένως είναι νόμιμη η αντίσταση ενάντιά του. Η εργατική τάξη και ο λαός που οργανώνεται στο TKP/ML έχει κάθε δικαίωμα να αντισταθεί στις αγριότητες ενός τέτοιου φασιστικού κράτους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ
Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνη. Πρέπει να αντισταθούμε ενάντια σε μια πολιτική δίωξη που παρουσιάζεται σαν υπόθεση τρομοκρατίας από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα. Η υπόθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα παρασκηνιακών συναλλαγών ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία.
Η όλη δίκη είναι ένα σόου. Το κοινό θα διαπιστώσει ότι έχουν ήδη παζαρέψει τις καταδίκες πίσω από κλειστές πόρτες. Όσοι έχουν συλληφθεί παραμένουν σε πλήρη απομόνωση, η υπεράσπισή τους είναι περιορισμένη και οι περισσότεροι μιλάνε με τους δικηγόρους τους πίσω από γυάλινο χώρισμα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως θα είναι μια δίκαιη δίκη. Καλούμε την κοινή γνώμη της Γερμανίας να αντιταχτεί στην αντιδημοκρατική, παράνομη δίκη που βασίζεται σε παράνομα στοιχεία. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου που μιλούν για την ανωτερότητα του νόμου να αντιταχθούν σ” αυτήν τη σκανδαλώδη δίκη.
Καλούμε τους δικηγόρους να δείξουν την αντίθεσή τους στην αξιοπιστία φαλκιδευμένων στοιχείων που κατασκευάστηκαν από την Τουρκία και δόθηκαν στη γερμανική αστυνομία.
Καλούμε όλες τις επαναστατικές, δημοκρατικές, προοδευτικές, μεταναστευτικές και ντόπιες οργανώσεις να δείξουν αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους και να κινητοποιηθούν.

* Αναλυτική ανακοίνωση της “Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους” (UPOTUDAK – Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi). Δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα στις 15 Απριλίου 2016. Η μετάφραση έγινε από το αγγλικό κείμενο. Ένας νέος γύρος με κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, ενόψει της δίκης, προετοιμάζεται διεθνώς. Την προηγούμενη περίοδο κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε Ευρώπη, Τουρκία, Λατινική Αμερική, Φιλιππίνες, Ινδία και αλλού.