Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Αθήνα: Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συλλαλητήριο

Με σχετικά καλή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση χθες Τετάρτη 2/3 στην Αθήνα, η οποία είχε οριστεί από σύσκεψη οργανώσεων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ε.Ε. και την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε. Στην πορεία συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, ο Συντονισμός για το προσφυγικό, ο ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, η Πρωτοβουλία Αγώνα και Aλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νότια προάστια, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΛΑΕ, η ΟΡΜΑ, το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, η Ένωση των Δικαίων, η Επαναστατική Ενοποίηση, ΟΝΡΑ Ανασύνθεση, Σύλλογος Κορδάτος.
Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ ήταν μαζικό και με παλμό. Φωνάχτηκαν συνθήματα εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό, καταγγελίας των πολεμικών επεμβάσεων και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σίγουρα η πραγματοποίηση της διαδήλωσης αποτελεί ένα θετικό γεγονός, δεδομένης της ανυπαρξίας ανάλογων κινήσεων όλη την προηγούμενη περίοδο. Μόνο που οι απαιτήσεις και η κρισιμότητα της περιόδου επιτάσσουν να μην τελειώσει το πράγμα εδώ. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ο λαός μας να πιάσει το νήμα των αγώνων που έχει δώσει διαχρονικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, να ζωντανέψει το κλίμα των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων ενάντια στην επέμβαση στο Ιράκ το 2003 και να προχωρήσει και ακόμα παραπέρα. Να συνεχίσει και να αναβαθμίσει πολιτικά και διεκδικητικά την αλληλεγγύη που δείχνει στους κατατρεγμένους πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα. Να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας από τα πολεμικά σχέδια των Αμερικανονατοϊκών και το διώξιμο του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, κλιμακώνοντας την πάλη του και βρίσκοντας την προοπτική του σε μια χώρα ανεξάρτητη, έξω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Τα σκοτάδια που φέρνουν η αξεπέραστη κρίση του καπιταλισμού, η αδυσώπητη επίθεση στην εργατική τάξη και τους λαούς, η παρόξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και όπου γης, μπορούν να διαλυθούν μόνο από ένα συγκροτημένο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, από ένα ισχυρό Μέτωπο Πάλης των λαών που θα αναμετρηθεί με τους δυνάστες.
Αυτό ακριβώς το πολιτικό στίγμα είναι που θέλει να δώσει και να παλέψει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ με την πανελλαδική καμπάνια της ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ξεκινώντας από την εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή 4 Μάρτη και συνεχίζοντας με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα.