Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ως ναζί δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τίποτ' άλλο!

Ο λαός μας τους τελευταίους μήνες έδειξε αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά στήριξης στους πρόσφυγες. Ανεξάρτητα από το από που προέρχονται σε αντίθεση με τους ιμπεριαλιστές και μη της Ε.Ε. σε αντίθεση από τη κυβέρνηση. Είναι χιλιάδες ο κόσμος που βοηθάει όσο μπορεί στα πλαίσια της δική του οικονομικής ανέχειας που του επιβλήθηκε. Αυτή του η αντίδραση ανάγκασε τους φασίστες να λουφάξουν, δεν τους παίρνει, ακόμη τουλάχιστον, το κλίμα να δημιουργήσουν ένα αντιμεταναστευτικό κλίμα. Καραδοκούν όμως. Καραδοκούν και περιμένουν πότε θα βρουν πάτημα από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών για να χύσουν το δηλητήριό τους μαζικά στο λαό μας. 
 
Τα αντανακλαστικά του λαού μας είναι εδώ. Μένει στην αριστερά να τα μπολιάσει μετατρέποντάς τα σε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που θα απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα θα παραμένουν στη χώρα, που θα απαιτήσει τη διευκόλυνσή τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ένα κίνημα που θα στοχεύει τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη δημιοργία του κύματος προσφυγιάς, τους κοινούς μας εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές που αιματοκυλούν τη Μέση Ανατολή, το ντόπιο κεφάλαιο και τη κυβέρνηση που συμμετέχουν στη σφαγή των λαών και τη διάλυση χωρών. Ένα κίνημα που θα απαιτεί το κλείσιμο των βάσεων, την εκδίωξη των νατοϊκών πλοίων από το Αιγαίο, το διώξιμο της ευρωπαϊκής FRONTEX, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..  Ένα κίνημα που θα φέρνει τα χαρακτηριστικά της πραγματικής λαϊκής αλληλεγγύης και όχι αυτά της υποκατάστασης του κράτους και του ξεπλύματος της κυβερνητικής ντροπής. Που δεν θα αποδέχεται την απομόνωση των προσφύγων από το λαό αλλά θα στηρίζει τις δικές τους αναγκαίες συγκροτήσεις διεκδίκησης. Που θα αφαιρεί έδαφος και από τις πολιτικές φασιστικοποίησης της κυβέρνησης αλλά και από τους φασίστες.
Μπορεί λοιπόν να λούφαξαν οι ναζί για ένα διάστημα αλλά περιμένουν. Μη ξεχνάμε ότι το δηλητήριο που έχυσαν τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις και Χ.Α. στις λαϊκές συνειδήσεις εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμη και τώρα, σε σημαντικό βαθμό. Και ως τότε κάνουν προτάσεις δημιουργίας στρατόπεδων συγκέντρωσης κατά τα πρότυπα των ιδεολογικών πατρώνων τους:

Αντιγράφουμε από τον 902.gr:

«Ιδιώνυμο» και «καταναγκαστικά έργα» για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανασύρει η Χρυσή Αυγή ως ...«λύση» για το Προσφυγικό, αποκαλύπτοντας πλήρως το ναζιστικό, εγκληματικό της χαρακτήρα.
Αυτό θα είναι, όπως προαναγγέλλει στην ιστοσελίδα της, το περιεχόμενο «σχεδίου νόμου» που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για «την άμεση λύση του λαθρομεταναστευτικού»!
Αξιοποιώντας το οξυμένο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, επιχειρεί να δηλητηριάσει λαϊκές συνειδήσεις με την εγκληματική της ιδεολογία, ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί.
Βγάζοντας «λάδι» τις λυκοσυμμαχίες και τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, η ΧΑ επιτίθεται στους ξεριζωμένους γιατί «εισέρχονται παράνομα στη χώρα», τους χαρακτηρίζει «παραβάτες», σε βάρος των οποίων θα πρέπει να επιβάλλεται «ιδιώνυμο αδίκημα για την παράνομη διέλευσή τους» και προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να «μεταφέρονται σε hot-spot όπου σιτίζονται και στεγάζονται δωρεάν την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, δηλαδή σε φυλακές, όπου θα τους παρέχεται η δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου»!
Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη που αναδεικνύει την ανάγκη της ακόμα μεγαλύτερης εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα του ιμπεριαλισμού και απομόνωσης των ρατσιστικών - ναζιστικών - φασιστικών συμμοριών. 
 
http://antigeitonies.blogspot.gr