Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή της Vasantha Kumari A.S., .... ...συζύγου του φυλακισμένου για «διασυνδέσεις με το ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό)» ανάπηρου αγωνιστή G.N. Saibaba (13/02/2016)

Αγαπητοί φίλοι,
ο δρ. G. Ramadevudu, αδερφός του Σαϊμπάμπα, τον συνάντησε πρόσφατα στις κεντρικές φυλακές του Νάγκπουρ. Εκεί, διαπίστωσε με τα μάτια του τις σοκαριστικές λεπτομέρειες των βασανιστικών συνθηκών στις οποίες ο Σαϊμπάμπα παλεύει για τη ζωή του μέσα στη φυλακή. Ο αδερφός του συγκλονίστηκε από την άρνηση των βασικών ιατρικών παροχών προς το Σαϊμπάμπα, παρά τις εντολές του δικαστηρίου και την πανεθνική αγανάκτηση ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση στην οποία υποβάλλεται ο Σαϊμπάμπα στη φυλακή. Αν η θεραπεία του δεν ξαναρχίσει και μάλιστα σε εντατικούς, έκτακτους ρυθμούς, και αν αναγκαστεί να παραμείνει στις εχθρικές αυτές συνθήκες εντός φυλακής, οι αυξανόμενες ασθένειες του Σαϊμπάμπα θα καταστούν απειλητικές για τη ζωή του.



O Σαϊμπάμπα με τη σύζυγό του, Vasantha Kumari A S

Ο Ramdev παρατήρησε ότι ο Σαϊμπάμπα έδειχνε πολύ κουρασμένος και αποδυναμωμένος. Οι αρχές των φυλακών από τις 25 Δεκέμβρη (σ.parapoda: ημέρα επανεγκλεισμού του Σαϊμπάμπα στη φυλακή) δεν του παρείχαν καμία ιατρική βοήθεια, παρότι γιατροί στο Δελχί τον είχαν συμβουλεύσει να συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή για να διατηρήσει τη λειτουργία του νευρικου συστήματος του αριστερού ώμου. Παίρνει φάρμακα που του έχουν επιτραπεί όταν ξαναμπήκε στη φυλακή. Οι γιατροί στο νοσοκομείο των φυλακών δεν ανταποκρίνονται. Τις τελευταίες 40 περίπου ημέρες, η πίεσή του ελέγχθηκε από αυτούς μόλις τρεις φορές. Οι διευκολύνσεις που του είχαν παρασχεθεί κατά την πρώτη περίοδο της φυλάκισής του κατόπιν εντολών του δικαστηρίου, τώρα έχουν καταργηθεί και οι αρχές τον πληροφόρησαν ότι πρέπει να ξαναλάβουν νέες εντολές από το δικαστήριο για να του τις παρέχουν εκ νέου. Έχει στείλει επιστολές στον γενικό επιθεωρητή των φυλακών και τον ανώτατο δικαστή του περιφερειακού τακτικού δικαστηρίου του Gadchiroli (σ.parapoda: διοικητική περιφέρεια στην πολιτεία της Μαχαράστρα), όπου περιέγραφε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τις αρχές των φυλακών. Το δικαστήριο δεν έδωσε καμία εντολή, έστω εν αναμονή της απάντησης του γενικού εισαγγελέα.


Καθώς η θεραπευτική αγωγή έχει διακοπεί, ο παραλυτικός πόνος στον αριστερό του ώμο έχει αυξηθεί. Τρεις μύες στον αριστερό του ώμο, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανταποκρίνονται μετά τη θεραπευτική αγωγή στο Δελχί, έχουν τώρα σταματήσει και επέτρεψαν στην παλιά κατάσταση. Η βελτίωση στις κινήσεις του αριστεριού χεριού χάρη στη φαρμακευτική αγωγή τώρα σταματά λόγω έλλειψης περαιτέρω ιατρικής παρακολούθησης. Η ζημιά στα νεύρα του αριστερού ώμου επιδεινώνεται και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία αν η αγωγή δεν συνεχιστεί. Η άρθρωση του δεξιού ποδιού φαίνεται αποδυναμωμένη. Η άρθρωση στο ισχύο πονά τακτικά, κάτι που είναι μια νέα εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι σε θέση να καθίσει έστω και για λίγο στην αναπηρική καρέκλα. Το πρόβλημα στη χοληδόχο κύστη φαίνεται πως υποτροπίασε και έτσι δεν είναι σε θέση να χωνεύει τη σίτιση. Έχει καταστεί ξανά δύσκολο να ουρήσει, και αυτό μπορεί να αποδίδεται στην υποτροπίαση των νεφρικών προβλημάτων.

Το κίνημα για την αποφυλάκιση του πανεπιστημιακού καθηγητή Σαϊμπάμπα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις. Φωτό από τη Βραζιλία

Αυτές οι παρατηρήσεις του δρ. Ramdev είναι σοκαριστικές και αποκαλύπτουν εκ νέου τα μόνιμα βασανιστήρια που υφίσταται ο Σαϊμπάμπα μέσα στη φυλακή. Η κατάσταση υγείας του Σαϊμπάμπα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και αν η ιατρική θεραπεία δεν αρχίσει το συντομότερο δυνατό, οι ασθένειές του θα καταστούν απειλητικές για τη ζωή του. Η βαθμιαία μυική ατροφία του αριστερού χεριού παρακολουθούταν ιατρικά, όταν ο Σαϊμπάμπα ήταν προσωρινά αποφυλακισμένος, και σιγά-σιγά το χέρι ανέκαμπτε. Αν αυτή η θεραπεία δεν ξαναρχίσει, τότε οι μύες του θα καταστραφούν ανεπανόρθωτα. Όντας 90% ανάπηρος και σε αναπηρικό καροτσάκι, εξαρτάται πάρα πολύ από τα χέρια του, ένα εκ των οποίων καταστρέφεται εξαιτίας των εχθρικών συνθηκών της φυλακής και των βάναυσων αρχών των φυλακών. Πρέπει συλλογικά να διασφαλίσουμε ότι ο Σαϊμπάμπα θα αποφυλακιστεί άμεσα για ιατρικούς λόγους, για να ξαναρχίσει η θεραπεία του.

Vasantha Kumari A.S.

https://parapoda.wordpress.com/