Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννενα - Ηγουμενίτσα: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στα GOODY’S

Η εργοδοσία της επιχείρησης «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ και ΣΙΑ ΙΚΕ», που έχει το franchise των καταστημάτων της αλυσίδας εστίασης «GOODY' S» σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα προχώρησε απ’ τις 7 Φεβρουαρίου σε κλείσιμο – ανταπεργία επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα 5 μηνών.



Οι περίπου 25 εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα αντιμετωπίζουν την επίθεση της εργοδοσίας και του ομίλου που κερδοφορούν εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα τους .

Η απλήρωτη δουλειά, οι περικοπές μισθών, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα κομμένα δώρα κ.α. είναι καθημερινά φαινόμενα επίθεσης του κεφαλαίου σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς έχει στόχο να διαμορφώσει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτό που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία και προωθεί την επίθεση είναι οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις προηγούμενες. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, των μνημονίων με στόχο το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και του λαού για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου.

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στα GOODY’S. Η πάλη για δουλειά με δικαιώματα αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία.
Η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο  αποφασιστικός αγώνας των εργαζόμενων στην κατεύθυνση δημιουργίας Μετώπου Αντίστασης –Διεκδίκησης είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σταματήσει την επίθεση κάθε εργοδοσίας, να ανατρέψει συνολικά την επίθεση του συστήματος και να κατοχυρώσει δικαιώματα.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ