Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αθήνα - Φασιστική συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πολιτικό της Νομικής

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Πολιτικού Νομικής για τη φασιστική συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Την Τετάρτη 10/2/2016 στο Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικού Νομικής (ΝΟΠΕ) οι Αγωνιστικές Κινήσεις δέχτηκαν τραμπούκικη- φασιστική επίθεση από μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ. Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η απόφαση των Αγωνιστικών κινήσεων να παρέμβουν πολιτικά στον φοιτητικό σύλλογο με τραπεζάκι, το οποίο βρισκόταν μπροστά από έναν από τους πολλούς χώρους που έχει η ΔΑΠ στη σχολή (έχει αφισοκολλημένο το μεγαλύτερο μέρος της ).
Συγκεκριμένα, εντελώς απρόκλητα, τα μέλη της ΔΑΠ αντικρίζοντας το τραπεζάκι, απείλησαν ότι το ζήτημα θα λυθεί με μη πολιτικούς όρους, αλλά με τη βία. Άμεσα καλέστηκαν και μαζεύτηκαν μέλη της ΔΑΠ από άλλους συλλόγους της Αθήνας να κάνουν τους μπράβους. Η συνέχεια ήταν η εξής: οι «μπράβοι» της ΔΑΠ έσπρωχναν μαζί με το τραπεζάκι τα τρία μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων. Χρειάστηκαν 20 Δαπίτες για να απωθήσουν τρεις κοπέλες, ένιωσαν μάλλον τόσο μεγάλη «απειλή» που δεν αρκέστηκαν στο να απομακρύνουν απλά το τραπεζάκι από το συγκεκριμένο χώρο, αλλά φρόντισαν να πεταχτεί εκτός σχολής μαζί με τις συναγωνίστριες που υπερασπίζονταν πολιτικά το δικαίωμα τους να παρεμβαίνουν. Στην όλη διαδικασία μάλιστα έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του σχήματος, αφού συνέχισαν να σπρώχνουν ακόμα και στις σκάλες!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πολιτική δύναμη υιοθετεί την συγκεκριμένη φασιστική πρακτική που ουδεμία σχέση έχει με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους. Διαδικασίες που απαξιώνει συστηματικά είτε με την απουσία της από αυτές, είτε έμπρακτα αναιρώντας το αναφαίρετο και καταστατικό δικαίωμα κάθε μη φασιστικής δύναμης να παρεμβαίνει και να εκφράζεται ελεύθερα στο σύλλογο. Δικαίωμα που αναγνώρισαν προσχηματικά και οι ίδιοι στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο όταν οι Αγωνιστικές Κινήσεις κάλεσαν το όργανο να το επιβεβαιώσει όπως οφείλει να κάνει βάσει του ρόλου του.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος στα ΑΕΙ- ΤΕΙ (βλέπε απόψεις για κατάργηση του Ασύλου και υπεράσπιση όλων των αντιφοιτητικών νόμων), φιμώνει κάθε προοδευτική και αριστερή φωνή που έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, αντιμετωπίζοντας τους συλλόγους σαν τσιφλίκι της, ενώ ταυτόχρονα απέχει από τις γενικές συνελεύσεις ή εμφανίζεται ως δια μαγείας για να σπάσει όποιον αγώνα ξεσπάει.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτό το περιστατικό και συνολικά αυτές τις πρακτικές και καλούμε κάθε προοδευτικό φοιτητή, κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη να υπερασπιστεί τους συλλόγους, το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και παρέμβασης σε αυτούς, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος! Να υπερασπιστεί το άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες ενάντια στη ΔΑΠ αλλά και σε όποιον τις καταστρατηγεί.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα τους να εκφράζουν και να παλεύουν την πολιτική τους άποψη, να συμβάλλουν στην πολιτικοποίηση και την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων σε αγωνιστική κατεύθυνση. Θα συνεχίσουν να προωθούν και να στηρίζουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην επίθεση του συστήματος, για σπουδές- δουλειά- ελευθερίες!