Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αθήνα-Περιστέρι: Απολύσεις και απεργία εργαζομένων στην "ΚΟΝΕ"

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από τη προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανελκυστήρων ΚΟΝΕ στο Περιστέρι. Οι  εργαζόμενοι μετά από αποφάσεις των συνελεύσεών τους πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στις 18 απολύσεις συναδέλφων τους που ανακοίνωσε η εταιρεία. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν συγκέντρωση και με τη συμμετοχή της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής που πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας.
Μέχρι τώρα δείχνουν αποφασισμένοι να μη κάνουν πίσω παρ' όλο που η εταιρεία σήμερα τους διαμήνυσε ότι όχι μόνο δεν παίρνει πίσω την απόφασή της για τις κλιμακωτές απολύσεις (6 κάθε μήνα) αλλά και ότι αν δεν γυρίσουν άμεσα στη δουλειά τους θα προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες.
Αύριο, Τρίτη 2 Φλεβάρη, η εταιρεία λέγεται ότι θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις. Το ίδιο θα κάνουν και οι εργαζόμενοι.
Την αλληλεγγύη τους, τη διάθεση για στήριξή τους και για ότι άλλο χρειαστούν έχουν εκφράσει μέλη της Κίνησης Αντίστασης και Πάλης (δραστηριοποιείται στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω) και της Ταξικής Πορείας.
Την αλληλεγγύη του πρέπει να εκφράσει όλος ο εργαζόμενος λαός του Περιστερίου και όχι μόνο!