Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η αλληλεγγύη των λαών, το όπλο τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική θηριωδία

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα μας τα κύματα προσφύγων από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής. Με κάθε μέσο και με κίνδυνο της ζωής τους, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν μια ζωή μακριά από τις βόμβες και την ερήμωση που σπέρνουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Αναζητούν καταφύγιο στην «πολιτισμένη Δύση» που χύνει τα κροκοδείλια δάκρυά της για να κρύψει τις ευθύνες της για την κόλαση που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, θύματα στο βωμό του ξαναμοιράσματος του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές.

Οι καραβιές των προσφύγων που θαλασσοδέρνονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, οι χιλιάδες άνθρωποι που στοιβάζονται στην Ειδομένη, στην Πλατεία Βικτωρίας, στο Ελληνικό, στο Γαλάτσι και αλλού, τα καραβάνια που φεύγουν προς τη Βόρεια Ευρώπη για να βρεθούν αντιμέτωποι με νέα συρματοπλέγματα, βία και εξευτελισμούς, είναι η συνέχεια της απελπιστικής κατάστασης που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος. Και είναι μια κατάσταση που χειροτερεύει διαρκώς, καθώς το πολεμικό μακελειό στη Συρία επεκτείνεται με ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που ξεκίνησε η Ρωσία, οι βομβαρδισμοί ΗΠΑ και Γαλλίας που συνεχίζονται, όλοι με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS, θα φέρουν νέο αιματοκύλισμα στην περιοχή, νέα καραβάνια προσφύγων, αλλά και μεγαλύτερους κινδύνους για μια ευρύτερη πολεμική σύγκρουση στην περιοχή.

Ενάντια σε όλους αυτούς τους μακελάρηδες πρέπει να στραφεί η οργή των λαών και όχι ενάντια στους κατατρεγμένους και απελπισμένους πρόσφυγες. Η πραγματική γραμμή άμυνας για τους λαούς -μαζί και του δικού μαςδεν βρίσκεται στα ρατσιστικά κηρύγματα μίσους και στη στοχοποίηση των μεταναστών-προσφύγων, αλλά στην αλληλεγγύη με τους λαούς που δοκιμάζονται, στην οικοδόμηση ενός ενιαίου, ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού μετώπου των λαών της περιοχής, από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή. Μέτωπο που θα προβάλλει τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών και θα καταγγέλλει το βρόμικο ρόλο των αστικών τάξεων της περιοχής και των κυβερνήσεών τους.

Μέσα σε αυτές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Που, πίσω από τις φιλότιμες προσπάθειες αλληλεγγύης του λαού μας, προσπαθεί να κρύψει τις μεγάλες της ευθύνες. Που όχι μόνο δεν κατήγγειλε την καταστροφική ιμπεριαλιστική δράση των ΗΠΑ και της ΕΕ, όχι μόνο δεν απέσυρε τα ελληνικά στρατεύματα από τα διάφορα εκστρατευτικά σώματα, αλλά αντί γι’ αυτά:

• Παρουσιάζει την ιμπεριαλιστική ΕΕ ως λύση του προβλήματος, προσπαθώντας να διώξει από πάνω της την ευθύνη που ανέλαβε με την κυβερνητική της αναρρίχηση.
• Αποδέχεται την ύπαρξη του φράχτη στον Έβρο.
• Συνεχίζει να προσφέρει χωρίς σταματημό το έδαφος, τις θάλασσες και τον αέρα της χώρας για τη διευκόλυνση των αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων.
• Επιτρέπει τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα και, μάλιστα, πρότειναν και τη δημιουργία νέας στην Κάρπαθο.
• Επιχαίρει για τα «καλά λόγια» του Ομπάμα προς τον Τσίπρα, αποκρύπτοντας τα επικίνδυνα ανταλλάγματα που σημαίνουν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει αυτήν την υποκριτική πολιτική, να καταδικάσει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κάθε διευκόλυνση προς αυτές. Καλεί το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα να διατρανώσει μαζικά την αντίθεσή του σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, αλλά και να συνεχίσει πιο αποφασιστικά να εκδηλώνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καλεί τον ελληνικό λαό να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλέξει την χώρα σε καμιά πολεμική επιχείρηση ενάντια στο συριακό λαό με οποιοδήποτε πρόσχημα και διεθνή αιγίδα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!


• ΑΣΥΛΟ, ΧΑΡΤΙΑ, ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!


• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!

• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!