Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση σε Σύσκεψη για τη διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικής – αντιπολεμικής διαδήλωσης στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10

Πρόσκληση σε Σύσκεψη
ΤΡΙΤΗ 6/10 19.00΄
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 
Προς κάθε πολιτική και συνδικαλιστική συλλογικότητα,
προς κάθε κομμουνιστή, αριστερό, προοδευτικό και λαϊκό άνθρωπο, προς κάθε αγωνιστή του κινήματος.
 
Για τη διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικής – αντιπολεμικής διαδήλωσης στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10
 
Αλληλεγγύη στο Συριακό λαό!
Ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές!

Μετά απ΄ τους Γάλλους ιμπεριαλιστές και τη λεγόμενη «συμμαχία κρατών» που καθοδηγείται απ΄ τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, μπήκε στις 30/9 και η Ρωσία στο χορό των βομβαρδισμών στη Συρία.

Η επίσημη «δικαιολογία» του ρώσικου ιμπεριαλισμού – καθώς και του γαλλικού – είναι, πως οι βομβαρδισμοί θα στρέφονται σε «επιλεγμένους στόχους» του ISIS. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ανέβασμα και παραπέρα όξυνση της ενδο-ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, στην ήδη φλεγόμενη αυτή περιοχή με θύμα πάντα το Συριακό λαό. Ήδη έχουν αναφερθεί ως θύματα, δεκάδες άμαχοι απ΄ την «παρέκκλιση» των στόχων των βομβών της Ρωσίας.

Το σίγουρο είναι πως οι επιδρομές αυτές, όλων των ιμπεριαλιστών θα προκαλέσουν νέα δυστυχία στο Συριακό λαό, νέες καταστροφές, νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κίνδυνο ευρύτερων πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, με θύματα πάντα τους λαούς, στο βωμό των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών.

Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί σε καμιά πολεμική επιχείρηση ενάντια στο Συριακό λαό, και άλλους λαούς! Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει απέναντι σε μια κυβέρνηση που ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και δέχεται τους «επαίνους» και τη «στήριξή» του.

Να συμβάλλουμε στο να συγκροτηθεί μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστές «προστάτες», τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τις Βάσεις!
Να καταγγείλουμε τους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές όλων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, ενάντια στο Συριακό λαό.

Να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες!

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία