Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ταξική Πορεία : Ανακοίνωση για τους συναδέλφους εμπορουπάλληλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Ταξική Πορεία έκανε παρέμβαση στο κέντρο της πόλης - ιδιαίτερα στην αγορά όπου βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα αλλά και σούπερ μαρκετ- όπου δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μικρά καταστήματα, σε γραφεία, σε πολυκαταστήματα και σουπερ μάρκετ .
Οι συναγωνιστές με Α3 αλλά και με συζητήσεις με συναδέλφους (που τελείωναν ή πήγαιναν στη δουλειά) έβαλαν τα ζητήματα που απασχολούν την Ταξική Πορεία αυτή την περίοδο.
Το Α3 αναφέρει: 




Εμπορουπάλληλοι – Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Να Αντισταθούμε – Να Διεκδικήσουμε
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι
εμπορουπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι,
οι συνθήκες που βιώνουμε στον ιδιωτικό τομέα γίνονται καθημερινά όλο και πιο ανυπόφορες. Τα ελαστικά ωράρια, η απλήρωτη εργασία, οι μισθοί πείνας των 300 ευρώ, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και όλα αυτά υπό την απειλή της απόλυσης έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα.
Ο στόχος του κεφαλαίου είναι ο εργαζόμενος-λάστιχο που θα δουλεύει όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης. Ο εργαζόμενος που δεν θα έχει δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη και η σύνταξη θα αποτελεί κάτι άπιαστο.
Θέλουν δηλαδή να διαμορφώσουν έναν εργασιακό μεσαίωνα.
Το κλέψιμο κάθε κατάκτησης και δικαιώματος που έχει κερδίσει με τους αγώνες της η εργατική τάξη και ο λαός αποτελεί κατεύθυνση του συστήματος εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό εντείνεται. Με αιτία και αφορμή την κρίση βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στο λαούς και τους εργαζόμενους. Για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους οι ιμπεριαλιστές κομματιάζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς (Συρία) πάνω στον ανταγωνισμό τους .   Στη χώρα μας η επίθεση κατ' εντολήν των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) προχωράει αυτή την περίοδο με μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ξεκινάνε με εκατοντάδες μέτρα την εφαρμογή του μνημόνιο 3. Αυτό που φέρνει το νέο μνημόνιο είναι ένας νέος γύρος φοροληστίας, νέο πετσόκομα μισθών και συντάξεων. Θέλουν να ισοπεδώσουν ότι απομείνει όρθιο απ’ τα προηγούμενα μνημόνια.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά κυβερνητική διαχείριση. Τα προβλήματά μας δε θα βρουν απάντηση μέσα από τις εκλογές και την ανάθεση. Ούτε μέσα από το ατομικό δρόμο και την αναμονή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥΣ

Η οργάνωση, η αντίσταση και ο αγώνας είναι η μόνη πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι που φοβάται το σύστημα. Γι' αυτό ποινικοποιεί αγώνες. Γι’ αυτό βγάζει παράνομες τις απεργίες. Γι’ αυτό φτιάχνει εργοδοτικά σωματεία. Γιατί ξέρει ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι σε κατεύθυνση σύγκρουσης μπορούν να καταφέρουν νίκες.
Συνάδελφοι,
Να κάνουμε τα πρώτα βήματα αντίστασης σπάζοντας την ηττοπάθεια.
Να φτιάξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς μια εστία αντίστασης μέσα απ’ τη δική μας συνεννόηση. Εργαζόμενος με εργαζόμενο! Να βάλουμε βάσεις για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης – διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που θέλει να μας εξαθλιώσει.

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ
·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
·         ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Ταξική Πορεία