Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Διαδηλώσεις στη Μανίλα κατά του Ομπάμα και των αμερικάνικων βάσεων



Με κλομπ, ασπίδες, και μάνικες νερού υπερασπίστηκε η αστυνομία την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μανίλα την Πέμπτη, όταν 100δες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και την επικείμενη συμφωνία που θα αυξήσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις Φιλιππίνες.
Τα ΜΑΤ μπλοκάρανε τους διαδληωτές κοντά στην βαριά οχυρωμένη πρεσβεία, αλλά οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο
Μερικοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν χαρτόνια με τη σημαία των ΗΠΑ και με το μήνυμα : "Ομπάμα, καθόλου ευπρόσδεκτος"
"Η επίσκεψη του Ομπάμα δεν είναι ένα σύμβολο της φιλίας, αλλά σηματοδοτεί το σχέδιο των ΗΠΑ να καταλαμβάνουν εκ νέου τις Φιλιππίνες. Θα συναντηθεί με τη μαριονέτα του Aquino να πιέσει για τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν περαιτέρω την οικονομικό, στρατιωτικό και γενικότερο έλεγχο της χώρας από τις ΗΠΑ", δήλωσε ο Roger Soluta, γενικός γραμματέας του εργατικού κέντρου Kilusang Mayo Uno, μία από τις ομάδες που διοργάνωσαν τη διαδήλωση.
Το KMU προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις όταν ο Ομπάμα φτάσει στη χώρα στις 28 Απριλίου. Η ασυνομία έχει ήδη ορίσει ζώνες απαγόρευσης των διαδηλώσεων και ο αρχηγός της δηλώνει έτοιμος να τις αντιμετωπίσει.


revolution-news.com