Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εργαζόμενοι του ΕΜΠ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Μ.Π.

Τρίτη 22-10-2013
Οι δύο Σύλλογοι (α) Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου & Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.-Ι.Δ.ΟΧ.) και (β) Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π. διαψεύδουν κατηγορηματικά την είδηση που διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε., σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π. αποφάσισαν να απογραφούν στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.
Ως εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π., σε χθεσινή μας κοινή συνέλευση με τεράστια συμμετοχή, επανεπιβεβαιώσαμε την από 16/10/2013 απόφασή μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία ατομικής απογραφής, καθώς και για άρνηση συμπλήρωσης στοιχείων στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, είτε μερικώς είτε πλήρως. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους Ε.Μ.Π. αναφέροντας ρητά ότι δεν υποχρεούμαστε να προβούμε σε οποιουδήποτε είδους διοικητική πράξη, άρα και στη διαδικασία ατομικής απογραφής, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε σε απεργία. Ειδικά για την διοικητική πράξη της ατομικής απογραφής επισημαίνουμε και μία σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία προκύπτουν από τις γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων μας κου Κατρούγκαλου, κας Τσίπρα και κας Τζιαννίνη.
Πέραν τούτου, οφείλουμε να πούμε το εξής: Για εμάς ένδειξη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατ’ ελάχιστον, αποτελεί η δημοσίευση μίας είδησης να συνοδεύεται από την αναφορά στην αρχική πηγή από την οποία προήλθε η είδηση, καθώς και να ελέγχεται η εγκυρότητά της από τον ίδιο το δημοσιογράφο που την αναπαράγει, πριν τη δημοσιεύσει. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε., ειδικά στον ηλεκτρονικό τους Τύπο, εξακολουθούν την τακτική να δημοσιεύουν άκριτα κάθε «είδηση» (εντός πολλών εισαγωγικών) καλυπτόμενα πίσω από ένα γαϊτανάκι όπου το κάθε μέσο αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί την είδηση που προηγουμένως είχε δημοσιευθεί σε ένα άλλο αντίστοιχο μέσο.
Αντίστοιχο «λάθος» έλαβε χώρα και την προηγούμενη εβδομάδα, με θύματα τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ε.Κ.Π.Α., όπου αναπαράχθηκε, στο σύνολο σχεδόν του Τύπου, ότι δήθεν αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εγγραφές στο Ίδρυμα.
Για την αποφυγή περαιτέρω «παρεξηγήσεων» τέτοιου τύπου (αν και εφόσον πρόκειται για τέτοιες και όχι για συνειδητή επιλογή) σας αποστέλλουμε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους των δύο Συλλογών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π., καθώς επίσης και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π., απ’ όπου μπορείτε να αντλείτε έγκυρα και έγκαιρα οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση.
Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορούμε να σας αποστείλουμε τα προσωπικά τηλέφωνα μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων και της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π. για πιο άμεση και ζωντανή ενημέρωση.

http://weblab.chemeng.ntua.gr/syldpemp/

http://www.seid.ntua.gr/

http://apergiakiepitropiemp.blogspot.gr/2013/10/blog.html
____________________________________

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔIOIKHTIKOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Ε.Μ.Π.,
Ζωγράφου 21/10/2013

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Προκηρύσσουμε νέα απεργία έως και την Παρασκευή 25/10/2013. Απαιτούμε, καμία απόλυση – διαθεσιμότητα εργαζόμενου, να ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής απογραφής.
Ορίζουμε νέα Γ.Σ την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.
Εμμένουμε στην απόφαση μας της προηγούμενης Γ.Σ. και δεν προχωρούμε σε καμία ατομική υποβολή στοιχείων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, με βάση και τις γνωμοδοτήσεις των νομικών κ.Κατρούγκαλου και κ. Τσίπρα.
Όλοι οι συνάδελφοι (μοριοδοτούμενοι ή μη) δηλώνουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι βρισκόμαστε σε απεργία και δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία ατομικής απογραφής και σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη.
Παράλληλα συλλέγουμε και ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις μη απογραφής για όσους συναδέλφους το επιθυμούν
Συγκεντρωνόμαστε στα Προπύλαια στις 2 μ.μ, σήμερα Τρίτη 22/10, μαζί με το σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, και συμμετέχουμε σε πορεία διαμαρτυρίας έως τη Βουλή. Παραμένουμε στο Σύνταγμα και διαδηλώνουμε ενάντια στην ψήφιση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τη μη ατομική απογραφή.
Η συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων με το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ να πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του πολυτεχνείου, και η συνάντηση να είναι ανοικτή στους εργαζόμενους.