Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή το στημένο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Όταν είσαι φασίστας, ταγμένος να εξοντώσεις το λαό "σου" για χάρη του ντόπιου κεφαλαίου αλλά κυρίως των ξένων πατρόνων του είσαι ικανός να κάνεις ότι και ο Γεωργιάδης. Ενώ από τη μια υπηρετεί με τα μπούνια μια πολιτική που κλείνει νοσοκομεία, που χιλιάδες ασθενείς στοιβάζονται στα ράντζα, που το προσωπικό δεν επαρκεί, σε επικίνδυνο βαθμό για το ίδιο και τους ασθενείς, που άρρωστοι άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν ή και πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, από την άλλη στέλνει τα γελοία και θρασύδειλα τσιράκια του, που μετά βγαίνουν στα κανάλια και κλαψουρίζουν, για να δουν αν δουλεύουν καλά(!!!) τα νοσοκομεία. Απειλεί θεούς και δαίμονες και φυσικά με απολύσεις, ηδονίζεται και μόνο στη σκέψη τους, γιατί δήθεν το προσωπικό του νοσοκομείου της Κέρκυρας δεν ήταν στη θέση του, στήνοντας ο ίδιος επεισόδια με τα ΜΑΤ. Παριστάνει τον αποφασισμένο αυτός που με δουλικό ύφος περιέφερε στα νοσοκομεία τους τροϊκανούς δίνοντάς τους πλήρη αναφορά, ο μέγας πατριώτης οσφιοκάμπτης! Αλλά όταν τον ρωτάνε γιατί το νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως όλα τα νοσοκομεία, δουλεύει με το μισό προσωπικό, γιατί μια νοσοκόμα αντιστοιχεί σε πολλές δεκάδες ασθενείς, γιατί οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο από το σπίτι τους τότε τσιρίζει τους πατριωτικούς του λόγους! Γιατί έτσι μας επιβάλει η τρόικα!
Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση. Μόνο ένας φασίστας σαν του λόγου του θα μπορούσε να φέρει σε πέρας ένα έργο που χρειάζεται τη ψυχρότητα ενός ανθρώπου που μισεί το λαό θανάσιμα. Είναι ο καλύτερος εκφραστής του εξαρτημένου καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς αναστολές. Η μόνη εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων που αποδέχεται ο Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του είναι αυτή που στέλνει τους ανθρώπους του λαού στο θάνατο. Καμιά άλλη! Περισσεύουμε πολλοί σε αυτό το τόπο.
Καλά κάνανε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και αντέδρασαν στον "έλεγχο" και καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να αντιδράσουν έτσι κι ακόμα περισσότερο. Για να δούμε τότε που θα κρυφτούν αυτά τα δουλικά ανθρωπάκια που παριστάνουν τους αγέρωχους κυβερνήτες αυτού του τόπου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013

Περί την 3η μεσημβρινή ώρα, οι ευρισκόμενοι από νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας, άρχισαν έλεγχο του προσωπικού από τον 4ο όροφο και συγκεκριμένα τη Χειριυργική κλινική. Μετά τον έλεγχο στη μία και μοναδική νοσηλεύτρια του τμήματος (σημ: επιφορτισμένη με τη νοσηλεία 40 ασθενών..) η οποία φυσικά ανευρέθη στη θέση της, ο έλεγχος επεκτάθηκε στα γραφεία των ιατρών του Χ/Κ τομέα. Σε ερώτηση των ελεγκτών γιατί είναι κλειστά τα γραφεία των ιατρών απαντήσαμε πως οι περισσότερες Χ/Κ ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ως εκ τούτου νομίμως απουσιάζουν (Ουρολόγος, Οφθαλμίατρος , ΩΡΛ). Ο μοναδικός εν ενεργή εφημερία ευρισκόμενος Χειρουργός, εκτελούσε τα καθήκοντά του στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο. Μετά τούτου οι ελεγκτές κατέβηκαν στον 3ο όροφο όπου στεγάζονται η Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική. Στην Πνευμονολογική κλινική αφού επισήμαναν την απουσία του ευρισκόμενου σε μικτή εφημερία ιατρού, τους απαντήσαμε ότι ο γιατρός αυτή την ώρα έχει πάει για φαγητό, μετά δε τη πάροδο ολίγων λεπτών ο εν λόγω συνάδελφος παρουσιάστηκε στους ελεγκτές.
Ακολούθως συνοδεύσαμε τους ελεγκτές στην Καρδιολογική κλινική όπου ευρέθησαν όλοι οι γιατροί εφημερεύοντες και μη στο χώρο εργασίας. Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς του Νεφρολογικού και Νευρολογικού τμήματος. Μετά τον έλεγχο των νοσηλευτών οι οποίοι ευρέθησαν στη θέση τους, επισημάναμε ότι ο Νεφρολόγος αν και σε εφημερία ετοιμότητας βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ισόγειο, ο δε Νευρολόγος δε γνωρίζαμε που ευρισκόταν.
Την ώρα που οι επιθεωρητές έδειξαν διάθεση οργής για την απουσία του Νευρολόγου, κατέφθασε ο ίδιος εξηγώντας ότι εξέταζε ασθενή στην Ορθοπεδική κλινική. Τη στιγμή αυτή εξοργιστήκαμε με τη συμπεριφορά των ελεγκτών νιώθοντας πως μας εμπαίζουν και μας προσβάλλουν κατάφωρα. Αυτό διότι κατά τον έλεγχο του μισού κτιρίου αφ΄ενός δεν ελέχθησαν οι τραγικές συνθήκες εργασίας μας, ο επισφαλής αριθμός νοσηλευτών, η μη κάλυψη με ενεργή εφημερία ιατρών όλων των ειδικοτήτων (αφού έχει περικοπεί δραματικά το κονδύλι εφημέρευσης και οι ενεργείς εφημερίες έχουν μετατραπεί με λογιστικά κριτήρια σε μικτές και ετοιμότητας) και η έλλειψη σε βασικά υλικά, αφετέρου την ίδια στιγμή επικεντρώθηκαν στην ολιγόλεπτη απουσία του Νευρολόγου ο οποίος εκτελούσε το καθήκον του.
Αντιληφθήκαμε αυτό που εξαρχής είχαμε υποψιαστεί, ότι δηλαδή δεν είχαμε να κάνουμε με έλεγχο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και καταγραφής των οξύτατων προβλημάτων, αλλά με μια εσκεμμένη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό τη στοχοποίηση, τρομοκράτηση και εξευτελισμό συναδέλφων.
Εν τω μεταξύ ασθενείς, συνοδοί, συγγενείς και άλλοι ευρισκόμενοι στο χώρο άρχισαν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους αισθανόμενοι προφανώς τον εμπαιγμό που υφίστανται ως ασθενείς και πολίτες.
Υπο αυτές τις συνθήκες διεκόπη ο έλεγχος εκ μέρους των επιθεωρητών και οδηγήθηκαν από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Εκεί οδηγήθηκε και μέρος των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας και διεξήχθη ένα πολύωρος αλλά ατελέσφορος διάλογος.
Στη συνέχεια εκλήθη εισαγγελέας και κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό τη συνοδεία της οποίας και εν μέσω οργής και αγανάκτησης των συγκεντρωμένων εργαζομένων και πολιτών ολοκληρώθηκε ο έλεγχος χωρίς να επισημανθεί καμία απουσία εργαζομένου.
Η παρουσία της αστυνομίας όξινε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο.
Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το χώρο του Νοσοκομείου.

εκ των ΔΣ του Ενιαίου Σωματείο Εργαζομένων

και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας