Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί

Στις 16 Οκτώβρη κλείνει ένας μήνας από τότε που θα έπρεπε να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα από τη 1η Σεπτέμβρη και ακόμη ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Συνεχίζοντας τον εμπαιγμό των εργαζόμενων και το δούλεμα της κοινωνίας ο Γεωργιάδης τις προηγούμενες μέρες δήλωνε και, παρέα με τα τσιράκια του στα νοσοκομεία διέδιδε, ότι από σήμερα Παρασκευή όλα θα τέλειωναν. Και φυσικά ετοιμάζεται το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων σε όλο το δημόσιο και η τρόικα ζητά την απόλυση του 40% των διαθέσιμων.
Βεβαίως να σημειώσουμε εδώ ότι τα νοσοκομεία που θα άλλαζαν "χαρακτήρα" μέσα σε λίγες μέρες εξακολουθούν να είναι κλειστά, όπως για παράδειγμα η Πολυκλινική.
Μετά από τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Ευαγγελισμό από σήμερα ξεκινούν μια σειρά κινητοποιήσεις. Το πρόγραμμα των οποίων είναι το εξής:


1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10 - 4 ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 ΠΜ-11 ΠΜ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

σημ. ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤ (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ) ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

2. ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.

3. ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10, 4 ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 ΠΜ -3 ΜΜ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

4. ΠΕΜΠΤΗ 17/10 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.

Τα νοσοκομεία που συμμετέχουν είναι: «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» ενώ στη σημερινή στάση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Αττικόν.