Αντίσταση στα Γιάννενα


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι 9 νοσοκομείων της Αττικής

Δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι από 9 σωματεία νοσοκομείων της Αττικής, στο πλαίσιο στάσης εργασίας. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και πορεύτηκαν δυναμικά μέχρι τη Βουλή απαιτώντας την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της Υγείας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με απόφασή τους τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής (Θριάσιο), «Αγία Βαρβάρα», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, «Άγιος Σάββας», «Αττικόν» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η ΕΙΝΑΠ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν πολλά, μεταξύ των οποίων: «Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία» και «Η διαθεσιμότητα και η εφεδρεία είναι ο προθάλαμος για την ανεργία».
Παράλληλα κάλεσαν την Τετάρτη 16 Οκτώβρη σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία εδώ και δύο μήνες έχει μπει λουκέτο. Να τοποθετηθούν στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί που πάνω από 40 μέρες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί το 25ευρω για τη νοσηλεία. Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Εντωμεταξύ οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν» συνεχίζουν μέχρι τη Δευτέρα την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και καλύτερες συνθήκες δουλειάς και νοσηλείας.

πηγή: 902.gr