Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη κινητοποίηση στη Κεφαλονιά από μαθητές -Πραγματοποιήθηκε πορεία με 300 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η πρωτοβουλία για κινητοποίηση ήταν του Λυκείου Κεραμειών, και στηρίχθηκε και από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σάμης, που ήδη τελούσαν υπό κατάληψη από την περασμένη Τρίτη αλλά και από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, η οποία κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 10-1 έτσι, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να στηρίξουν την πορεία. Ταυτόχρονα το 1ο Λύκειο Αργοστολίου ξεκίνησε κατάληψη την ίδια ημέρα το πρωί, ενώ από αρκετά σχολεία μαθητές απείχαν από τα μαθήματα προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των συμμαθητών τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λυκείου Κεραμειών:
————————————–
Δικαίωμα στη μόρφωση
Οι μαθητές χαιρετίζουν,
Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε στους δρόμους συλλογικοποιώντας τις ενέργειές μας, παλεύοντας για δημόσια δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις.
Από την Τρίτη 15.10.13 οι συναγωνιστές-μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Σάμης πραγματοποιούν κατάληψη στο χώρο του σχολείου. Το Λύκειο Κεραμειών στήριξε την πρωτοβουλία αυτή συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο από την Παρασκευή 18.10.13. Παράλληλα δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες μαθητές-αγωνιστές της υπόλοιπης Ελλάδας. Γενικότερα η κατάσταση είναι τεταμένη για όλους τους φοιτητές, λαό, μαθητές, που καλούνται να προσαρμοστούν στις αντιδραστικές αλλαγές της παιδείας.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ!!
Απαιτούμε
-Απόσυρση του νόμου για το Νέο Λύκειο!
-Απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά!
-Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων!
-Άρση των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων των καθηγητών!
-Κατάργηση των τρίχρονων πανελλαδικών εξετάσεων!
-Επαναφορά των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ!
-Κατάργηση της μαθητείας στα ΕΠΑΛ!
-Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους
-Διαχωρισμός των λεωφορείων πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!
-Ασφαλή σχολικά κτήρια!
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!