Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Όση μπόχα κι αν αναδύεται από το αυγό του φιδιού, οι γειτονιές της Νίκαιας μοσχοβολούν ακόμα βασιλικό και ασβέστη.

Με αρκετές χιλιάδες κόσμου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη  αντιφασιστική διαδήλωση στη Νίκαια το απόγευμα της  Πέμπτης 19/9, ως συνέχεια της αντιφασιστικής απάντησης στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Το κάλεσμα της  συγκέντρωσης συνυπέγραφαν 21 σωματεία από όλους του Δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, με κεντρικό σύνθημα «ΕΞΩ οι  φασίστες από τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή γειτονιά» και με  στόχο την ματαίωση της προγραμματισμένης ομιλίας του αρχιναζί Μιχαλολιάκου στη Νίκαια. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το  περιβολάκι της Νίκαιας διασχίζοντας ένα τμήμα της Π. Ράλλη.  Στη συνέχεια διέσχισε τις φτωχογειτονιές της εργατούπολης, περνώντας μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει τα γραφεία των φασιστών-φονιάδων. Να σημειωθεί ότι τα  γραφεία της «αντισυστημικής» Χ.Α. περιφρουρούσαν δεκάδες διμοιρίες που είχαν παραταχτεί περιμετρικά, καθώς και κλούβες  των ΜΑΤ που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στους δρόμους.
Όση  μπόχα όμως κι αν αναδύεται από το αυγό του φιδιού, οι γειτονίες  της Νίκαιας μοσχοβολούν ακόμα βασιλικό και ασβέστη. Οι κάτοικοι, στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών, υποδέχονταν  τους διαδηλωτές και πολλοί από αυτούς ακόμα και με χειροκροτήματα. Η πορεία ολοκληρώθηκε, συμβολικά, στην πλατεία Οσίας  Ξένης κοντά στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Ιδιαίτερα  θετικό ήταν το γεγονός ότι στη διαδήλωση υπήρχε συμπόρευση  των δυνάμεων που συμμετείχαν. Μπροστά, οι δυνάμεις του  ΠΑΜΕ που με την μαζική τους παρουσία αποτελούσαν σχεδόν  το μισό της διαδήλωσης. Ακολουθούσαν με δυναμικό παλμό οι  δυνάμεις της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιϊμπεριαστική Συνεργασία. Στη συνέχεια οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σύλλογοι δασκάλων. Τέλος, και σε κάποια απόσταση, το πανό που συσπείρωνε τις δυνάμεις του Α/Α/Α χώρου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και το οποίο δέχτηκε την  ασφυκτική και προκλητική παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ  που το «συνόδευαν».
(προδημοσίευση από την αυριανή Προλεταριακή Σημαία)

πηγή: αντίσταση στις γειτονιές