Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Με δακρυγόνα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ενώ σε συλλήψεις απεργών προχώρησε η Αστυνομία.
Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου. Η συγκέντρωση των εργαζομένων διεξαγόταν στο ρεύμα ανόδου του δρόμου. Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου. Δεκαπέντε λεπτά αφού έκλεισαν την Εθνική Οδό, ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.
Από την επίθεση, τρεις διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις. Όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για απόψε συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.