Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λαός και εργαζόμενοι, όλοι στον αγώνα! ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ»

Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζεται η αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το καλοκαίρι όχι μόνο δεν έκαμψε τους ρυθμούς της επίθεσης αυτής, αλλά λειτούργησε και ως «ευκαιρία» για την αντιδραστική δικομματική κυβέρνηση ώστε να επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδίων που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσα από τα βάρβαρα μνημόνια.
Μετά από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των 2.600 εργαζομένων της, ήρθαν οι χιλιάδες «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων σε υγεία, παιδεία, τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων καθηγητών, υγειονομικών υπαλλήλων και υπαλλήλων στους δήμους. Γιατί πίσω από κομψές εκφράσεις όπως «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα» κρύβεται το ξεπέταγμα δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στην ανεργία. Κρύβεται η καταβύθιση δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών στην εξαθλίωση. Πίσω από την εκστρατεία λάσπης που έχουν εξαπολύσει τα παπαγαλάκια του συστήματος ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους κρύβεται το χτύπημα στο δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην πλήρη, σταθερή και με αξιοπρεπείς όρους δουλειά.
Τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη. Οι εξαγγελίες για συνολικά 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, εάν επιτρέψουμε να υλοποιηθούν, θα σημάνουν την εξάπλωση της δυστυχίας σε φριχτά μεγέθη. Ο στόχος του συστήματος δεν έχει καμία σχέση με «εξυγίανση» και «εξορθολογισμό». Στόχος του είναι η επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, η πλήρης υποδούλωση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, όποτε και όπως θέλει το κεφάλαιο.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! Να δώσουμε μαζικά τον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις! Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι και νεολαίοι να υψώσουμε τείχος αντίστασης στη βαρβαρότητα των απολύσεων, να ανατρέψουμε τα μαύρα σχέδιά τους.
Είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό! Γιατί οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο δεν έχουν ως μόνο στόχο το δικαίωμα στη δουλειά. Γιατί με κάθε καθηγητή που απολύεται χτυπιέται το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν παιδεία. Γιατί με κάθε υγειονομικό που απολύεται, χτυπιέται το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη. Γιατί με κάθε δημοτικό υπάλληλο που απολύεται, χτυπιέται το δικαίωμα του λαού στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες πρόνοιας. Γιατί οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων σημαίνουν κλεισίματα δεκάδων νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, κοινωνικών δομών. Σημαίνουν την επιβολή ενός γενικευμένου κοινωνικού μεσαίωνα, όπου δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στη ζωή θα έχουν μόνο όσοι κατέχουν τον πλούτο. Αυτές είναι οι «μεταρρυθμίσεις» τους. Το «success story» του Σαμαρά περνάει πάνω από τα ερείπια των δικαιωμάτων και των ζωών μας.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Να μην επιτρέψουμε να κλείσει κανένα νοσοκομείο, κανένα σχολείο! Οι ζωές μας δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης του σάπιου συστήματός τους. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Να μην υποκλιθούμε στο φόβο! Να μην περάσει η τρομοκρατία τους και το κλίμα φασιστικοποίησης που μας επιβάλουν! Γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη πιο φριχτό, ακόμη πιο βάρβαρο. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Μόνο εμείς μπορούμε και μόνο εμείς έχουμε το συμφέρον να το κάνουμε! Η φαινομενική παντοδυναμία τους γίνεται θρύψαλα όταν ο λαός αποφασίζει να ξεσηκωθεί! Και σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε κάθε λόγο να ξεσηκωθούμε!

• ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ!
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ»
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!





Τρίτη 27 Αυγούστου 2013