Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργεί 52 ειδικότητες συναδέλφων και οδηγεί στην απόλυση 2.500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ καταργούνται και όλες οι θέσεις σχολικών φυλάκων.
Παράλληλα απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά! Νούμερα που έχουν δηλωθεί τώρα αλλά όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστούν! Ένα πρόγραμμα που έχει δύο βασικούς στόχους:

● Να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
● Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Ενώ, από δω και πέρα, οι απολύσεις είναι ζήτημα ρουτίνας, καθώς θα επικυρώνονται με απλή υπουργική απόφαση!
Η κυβέρνηση, λοιπόν, μας λέει ότι «ήρθε η ώρα μας». Ε, λοιπόν, ναι! Ήρθε η ώρα μας:

Για να μπούμε στη λίστα των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή.

Για να πετάξουμε τη σκουριά που μας είχε φορτώσει η συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο γιατί είναι… αντισυνταγματικές.

Για να αγωνιστούμε για τους συναδέλφους στο σχολείο μας ή στο διπλανό σχολείο που πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.

Για να εμποδίσουμε το νέο κύμα απολύσεων που έρχεται από Σεπτέμβρη.

Για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των μαθητών μας να πηγαίνουν σε ανθρώπινα, δωρεάν και δημόσια σχολεία.

Για να δείξουμε ότι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι κάτι παραπάνω από δεκάρικοι σε επετείους σχολικών γιορτών.

Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση στη ζωή μας πρέπει, μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά να προβάλουμε την αντίστασή μας. Ο μεγάλος αγώνας για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο αρχίζει. Είναι αγώνας για τη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή. Και ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τις επόμενες μέρες.
Να γίνει δράση το σύνθημα: Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε !! Να στήσουμε παντού επιτροπές αγώνα. Τα σωματεία δεν μπορούν να πάρουν ούτε μέρα άδεια φέτος. Κάθε μέρα να χρησιμοποιείται για την οργάνωση και τη συγκρότηση του αγώνα.

• Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!
• Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του. ΚΑΤΩ το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
• Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
• Όλοι για έναν, ένας για όλους, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

deltioake.blogspot.com                                                                                                               10/7/2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών