Αντίσταση στα Γιάννενα


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων Τετάρτη 10/7

Παρέμβαση στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη από μέλη της Ταξικής Πορείας . Σε μια περίοδο όπου οι   απολύσεις συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση, η απλήρωτη εργασία και η καθυστέρηση πληρωμών είναι μόνιμο γεγονός, η τρομοκρατία σε εργοστάσια όλο και μεγαλώνει και οι αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν τα μαγαζιά τους.
Η αναγκαιότητα για την οργάνωση αντιστάσεων και του αγώνα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια μας τη ζωή. Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κερδίσαμε με αγώνα και θυσίες.

Μοιράστηκε προκήρυξη και έγινε και το σχετικό κάλεσμα εν'όψει της απεργίας της ερχόμενης Τρίτης έγινε και το σχετικό κάλεσμα.(Θα υπάρξει και άλλη παρέμβαση για την απεργία).

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


     Αφεντικά, κυβέρνηση και τροϊκανοί συνεχίζουν να επιτίθενται στη δουλειά και τη ζωή μας.

     Μας αμφισβητούν το δικαίωμα στη δουλειά, μας αφήνουν απλήρωτους, μας δίνουνε ψίχουλα. 
     Μας καταργούν το ταμείο ανεργίας, μας χτυπάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και το φάρμακο, απαγορεύουν στα παιδιά μας την πρόσβαση σε σχολειά και πανεπιστήμια. 
     Μας χαρατσώνουν, μας φοροληστεύουν, κάνουν απαγορευτική τη χρήση στο τηλέφωνο, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στο νερό.

     Μας θέλουν κανίβαλους, μας δηλητηριάζουν με το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τρομοκρατούν με τους ναζιστές και τις αλητοσυμμορίες.  
     Και όταν καταφέρνουμε να κινηθούμε για να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε,  παρατάσσουν μπροστά μας τις απαγορεύσεις, τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ, τα χημικά, τον ξυλοδαρμό, τις συλλήψεις και τις φυλακές.

     Για να βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος απ’ τον ιδρώτα μας. 
     Για να ικανοποιούνται οι επιθυμίες και οι ορέξεις των «δανειστών» τους - των ιμπεριαλιστών για όλο και μεγαλύτερη καταλήστευση της χώρας και του λαού μας.    
     Για να ισχυρίζονται ότι οι καταχτήσεις που είχαμε τον προηγούμενο αιώνα από «την έφοδό μας στον ουρανό»  ήταν μόνο μια παρένθεση. 
     Για να μας υπενθυμίζουν ότι γι αυτούς υπάρχουμε μόνο μέσα από την απόλυτη ταξική κυριαρχία τους πάνω στη δουλειά και τη ζωή μας.

     Σε όλα αυτά πρέπει και μπορούμε να αντιδράσουμε. 
     Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και το μέλλον των παιδιών μας, το χρωστάμε στην ιστορία και την προοπτική της τάξης μας. 

     Βάζοντας απέναντι τα οικόσιτα του συστήματος, τους εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ξεκαθαρίζοντας τις γραμμές τους κινήματος από τον αποπροσανατολισμό, την υποταγή και τη συνδιαλλαγή, την διάσπαση και τον κυβερνητισμό της ρεφορμιστικής αριστεράς.
     Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο. 
     Να φτιάξουμε σωματεία όργανα πάλης στα χέρια των εργαζόμενων, που θα οργανώνουν και θα καθοδηγούν τους αγώνες μας.
     Να οικοδομήσουμε κίνημα που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί. 

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ