Αντίσταση στα Γιάννενα


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ- ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Συνδημότισα, Συνδημότη, Εργαζόμενη – Εργαζόμενε, Άνεργε, Συνταξιούχε, Αυτοαπασχολούμενε, Μικροεπαγγελματία, Νέα και Νέε, Ενεργέ Πολίτη.

Οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, οργανωμένα και μεθοδευμένα σε οδήγησαν στην φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση , οδήγησαν την χώρα συνολικά σε αδιέξοδο. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά, ήταν αυτές που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο  και τους τραπεζίτες .
Βρισκόμαστε σε πόλεμο, έναν  πόλεμο που κήρυξε το μαύρο μέτωπο της εσωτερικής τρόικας  ενάντια στον άνθρωπο. Έναν πόλεμο που τον αποκαλούν μέτρα και που σαν λαός, τον βιώνουμε πρώτοι και περισσότερο έντονα από άλλους. Το πείραμα που εφαρμόστηκε στη χώρα μας, δεν είναι μόνο οι “συνέπειες” της αποκαλούμενης οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως ήταν η χρυσή ευκαιρία για το κεφάλαιο και την εξουσία να ξεμπερδέψει μια και καλή με αυτά τα “εμπόδια” που έβρισκε στο δρόμο της ανακατανομής του πλούτου. Ποια είναι αυτά τα δικαιώματα, τα κεκτημένα, η κοινωνική πρόνοια, που μπαίνουν μπροστά στις ορέξεις του κεφαλαίου όταν αυτό πρέπει να συσσωρευτεί στα χέρια των λίγων και στην προσπάθεια να σωθούν οι τράπεζες και τα αφεντικά;
Με σαρωτικές και γρήγορες διαδικασίες (φάστ τρακ) ισοπεδώνονται όλα. Εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα, δημόσιοι χώροι, δημόσια αγαθά, υγεία, παιδεία, φυσικός πλούτος, όλα θυσία στο βωμό του κέρδους που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστων!
Αυτές οι πολιτικές κινήσεις που ορίζονται από τις οικονομικές ελίτ του πλανήτη μετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια από τις αμέτρητες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Αυτός είναι και ο τελικός σκοπός. Φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα, που θα δουλεύει μέρα νύχτα αποδίδοντας πλούτο στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.
Έτσι φτάσαμε σήμερα 100.000 άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες, εκατομμύρια ασφαλισμένοι να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, χιλιάδες μαθητές συσσωρευμένοι σε άθλια σχολεία να “παρακολουθούν” μαθήματα με τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και καθηγητών, εκπαιδευτικοί που δεν διορίζονται ποτέ και που αν φτάσουν σε κάποιο σχολείο να πληρώνονται με μισθούς πείνας,  φοιτητές να πληρώνουν για να πάρουν συγγράμματα αν η σχολή τους δεν κλείσει.
Έτσι φτάσαμε στις αποκρατικοποιήσεις, στην ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ,  στο ξεπούλημα κάθε σπιθαμής γης, αέρα και νερού είτε μέσω του παραμυθιού της πράσινης ανάπτυξης είτε ακόμα πιο ξεδιάντροπα με την άμεση πώληση παραλιών, λιμανιών και νησιών σε ιδιώτες.
Έτσι φτάσαμε στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας με ταυτόχρονες περικοπές έως και κατάργηση -ανά περιπτώσεις- του ταμείου ανεργίας, στους άθλιους μισθούς για όσους ακόμα δουλεύουν, στις τεράστιες περικοπές συντάξεων, στα μόνιμα χαράτσια και την άνιση φορολογία, στις αλλαγές του ασφαλιστικού με αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Σε όλα αυτά δηλαδή που εξαθλιώνουν την ζωή μας και οδηγούν στην απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία.
Ο χρόνος τρέχει, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα, οι θυσίες του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, δεν σταματάνε. Η καθημερινή αύξηση ανεργίας που θα φτάσει στο 34% θα έχει αποτέλεσμα να κλείσουν ακόμη περισσότερες μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά με ρυθμό χιονοστιβάδας.
Η σημερινή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο έφερε νέα πακέτα μέτρων, που όποιο περιτύλιγμα και αν έχουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι σε βάρος του Λαού. Τα ισοδύναμα μέτρα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι μέτρα περισσότερης φτώχειας και εκμετάλλευσης, μέτρα που οδηγούν στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, στην πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος και των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Με τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και οδηγούν στην πλήρη απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Σημαντικό μερίδιο ευθύνης όμως  έχουν και οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εφάρμοσαν χωρίς ενδοιασμό τις πολιτικές αυτές (Σχέδιο Καλλικράτης) στους χώρους ευθύνης τους.

   Ο πόλεμος άρχισε και έχει νεκρούς… όλους/ες όσοι αυτοκτονούν, είτε σαν πράξη διαμαρτυρίας είτε από απόγνωση, μη αντέχοντας το βάρος της σκλαβιάς που ζούμε.
Είναι καιρός όμως να συντονιστούμε όλοι, ο αγώνας μας να πάρει κάθε  δυνατή μορφή Για να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει! Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να σταματήσει.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Σε συντονισμό με άλλους φορείς που πλήττονται και αντιδρούν.
Ο Λαός με οργανωμένη κλιμάκωση των αγώνων του, με την πιο πλατιά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορεί  να υπερασπίσει και να επανακτήσει  τα δικαιώματά του, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Ο Λαός επιβάλλεται  να απαιτήσει και να αγωνιστεί για ανατροπή  της πολιτικής που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, προς όφελος της κοινωνίας και  των εργαζομένων.

Οι Δήμοι να μετατραπούν σε κέντρα αντίστασης όχι μόνο των εργαζόμενων των Ο.Τ.Α. αλλά όλου του Λαού.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμπαρασταθείτε και να συμμετάσχετε ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχουμε ξεκινήσει με στόχο την πανελλαδική-πανεργατική Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9 ΩΡΑ:19.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΪ, ΝΕΑΠΟΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9, ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 08.00πμ., ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΩΡΑ 11.00πμ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 25/9 ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Π. ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ 18:30 μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΩΡΑ: 08:30π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΩΡΑ 10:30 π.μ.