Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για την απεργία στις 26/9

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ : ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ - ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ 



Οι εργασιακοί χώροι να παραλύσουν-τα σχολεία να κλείσουν-οι δρόμοι να πλημμυρίσουν.

«…Απεργία;;; Με τους πουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;... 24ωρη, ακόμη μια τουφεκιά;
…Δεν μπορούμε να απεργήσουμε, πως θα βγουν οι υποχρεώσεις;…»

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Ναι, ξέρουμε ότι όλοι μας είμαστε πιεσμένοι, απογοητευμένοι, παγιδευμένοι σ’ έναν εφιάλτη που δεν έχει τέλος. Χορτάσαμε γκρεμό!! Αλλά τα πράγματα έχουν έρθει έτσι, που να μην υπάρχει περιθώριο για γκρίνια, για μοιρολατρία, για υποταγή.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ΖΩΗ μας πια είναι ένας ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρακάμψουμε τη σύγκρουση με τον αντίπαλο.

Η ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗ
Η ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα νέα αντεργατικά (τα... τελευταία πριν τα επόμενα) μέτρα είναι έτοιμα. Θα διαμορφώσουν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν, εντείνοντας την επέλαση σε ό,τι υπήρχε ως εργασιακό, κοινωνικό και μορφωτικό δικαίωμα τόσο στην κοινωνία, όσο και στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης. Η φτώχεια μας προστίθεται στη φτώχεια των σχολείων και ολοκληρώνεται με τη φτώχεια των μαθητών μας και των γονιών τους. Η υγεία- περίθαλψη διαλύεται, με δουλειά από τα σπάργανα μέχρι …τα σάβανα, χαράτσια, καταργήσεις δώρων, νέες μειώσεις μισθών… Μέτρα, μέτρα, μέτρα……. Αμέτρητα.
Η τρικομματική κυβέρνηση προετοιμάζει και νέο χτύπημα στις εργασιακές μας σχέσεις. Αύξηση διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, αναδιάρθρωση οργανικών θέσεων με μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, νέο κύμα συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολικών μονάδων, κυρίως στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, δραστική μείωση των 140 ειδικοτήτων που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (πάλι η τεχνική εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο). Με το δίλημμα «αύξηση του διδακτικού ωραρίου ή απολύσεις» εκβιάζει ο υπουργός Παιδείας, για να καταφέρει και τα δύο. Είτε με εφεδρεία, είτε δια της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης, είτε απλά και ωμά απολύοντας. Όχημα για τις επιδιώξεις αυτές, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, η περιβόητη «αξιολόγηση» που αναμένεται εντός του Οκτωβρίου. Είναι φανερό ότι, αν περάσουν όλα αυτά, θα κάνουμε μια τελείως διαφορετική δουλειά από αυτή που ξέρουμε. Είναι φανερό ότι αν περάσουν τα νέα μέτρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, δε θα έχει μείνει ούτε ένα όριο στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Δε θα υπάρχει ούτε ένα από τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι λαοί εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια.
Τι δεν πρέπει να κάνουμε: Να μη πάμε ατομικά, να μην υποκύψουμε στο «δεν γίνεται τίποτα».
Τι πρέπει να κάνουμε: Να Παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ με Οργάνωση - Συντονισμό – Κοινή δράση. Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η μάχη θα έχει βάθος και διάρκεια. Δεν μπορεί να απαντηθεί με κατακερματισμένες απεργίες. Αλλά με απεργιακή καταιγίδα, όχι μόνο του κλάδου, αλλά και γενικότερα. Απαιτούνται oργανωμένες και στηριγμένες απεργίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι ανατιθέμενες στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν δείξει ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Να κάνουμε τα σωματεία μας εργαλεία αγώνα στα χέρια μας.
Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη είναι ένας νέος σημαντικός σταθμός στον αγώνα για να αποτρέψουμε τη λεηλασία της ζωής μας. 
Τόσο σημαντικός που είναι δύσκολο να πει κανείς πώς ακριβώς θα είναι η 27η του Σεπτέμβρη.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΡΧΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Όχι χωριστά αλλά με μία συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και μία ενιαία διαδήλωση
Και τη Πέμπτη 27/9 ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (1οΓΕΛ) για αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ