Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Σεπτέμβρη

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ως εδώ! Φθάνει πια! Χορτάσαμε από υποσχέσεις… Καιρός ν΄ αντιδράσουμε. Κι αν υποθέσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα το «σοκ» παρέλυσε τα αντανακλαστικά μας, τώρα πια αυτό έχει περάσει . Δεν έχουμε καιρό. Μας έχουνε «βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο», ας μην τους αφήσουμε να το γυρίσουν στην πληγή. Η φτώχεια, οι στερήσεις, η ποδοπάτηση και η καταστροφή των δικαιωμάτων μας, η μεγαλύτερη γενικά λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά ο κόσμος της εργασίας, η κοινωνία μας, η χώρα μας πρέπει να σταματήσουν. Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι κρισιμότεροι για όλους μας. Τα τελευταία μέτρα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση θα σημάνουν την ολοκληρωτική καταστροφή για τους εργαζόμενους και για ό,τι έχει απομείνει από το έτσι κι αλλιώς υποτυπώδες κράτος πρόνοιας που υπήρχε. Αν τα νέα μέτρα φθάσουν στη Βουλή, οδηγούνται στη λαιμητόμο εργαζόμενοι συνταξιούχοι, άνεργοι και φυσικά τα παιδιά μας, μαθητές και φοιτητές.
Ας μην περιμένουμε ότι άλλοι θα κάνουν κάτι για εμάς. Μπροστά μας η ευκαιρία και το καθήκον να δείξουμε ότι έχουμε τη βούληση και τη δύναμη να υπερασπιστούμε την εργασία, τα κοινωνικά δικαιώματά μας, την υγεία, την παιδεία, να κρατήσουμε τα σχολειά μας όρθια… Μην αφήσουμε τη θλίψη της καθημερινότητας να μας καταβάλλει, να μας δένει τα χέρια, να διαιωνίζει τα αδιέξοδα αυτής της μίζερης ζωής στην οποία μας οδήγησαν.
Τα περιθώρια στενεύουν. Ο χρόνος είναι λιγοστός και αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσουμε. Μπροστά μας η απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, όπλο μεγάλο για όλους τους εργαζόμενους. Ας μας οδηγήσει το παρελθόν που έχει δείξει τι μπορεί μια απεργία να πετύχει…
Όμως για να επιτευχθεί αυτό μια απεργία θέλει απεργούς κι εδώ είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Απαιτείται συστράτευση όλων μας, οργάνωση και δουλειά, ώστε να αποτελέσει αυτή η απεργία το έναυσμα για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου και να γίνει η απαρχή των κοινωνικών αγώνων που θα σταματήσουν την ολοκληρωτική κατάρρευση κάθε ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος, στην οποία οδηγούν τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Έχουμε μπροστά μας οχτώ μέρες για την απεργία. Αγώνας ταχύτητας ίσως, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι αγώνες βέβαια θέλουν πνευμόνια κι αυτά μόνο με τη μαζικότητα και τη συμμετοχή εξασφαλίζονται.
Θα ειπωθεί από πολλούς και δικαίως ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για απεργίες, ότι είναι ζωτικής σημασίας να μη χάσουν ούτε ένα μεροκάματο. Μα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όταν κοντεύουμε να τα χάσουμε όλα, τι αξία μπορεί να έχει ένα μεροκάματο; Κι αν ο ένας με τον άλλον συνεννοηθούμε είναι σίγουρο ότι δε θα πάει χαμένο. Από την άλλη θα υποστηριχθεί από άλλους, ότι με μια εικοσιτετράωρη τίποτε δεν πετυχαίνουμε. Θα είχανε ίσως δίκιο, εάν είχαμε να κάνουμε με μια απεργία του κλάδου κι αν οι συνθήκες που βιώνουμε δεν ήταν συνθήκες οικονομικού πολέμου. Από τη μια μεριά η ολιγαρχία του πλούτου και τα μνημόνια κι από την άλλη ο κόσμος της εργασίας. Τον αντίπαλο τον ξέρουμε. Ας του δείξουμε ποιοι είμαστε κι εμείς , ας του δείξουμε ότι είμαστε πολλοί κι ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δώσαμε την εντύπωση της αδυναμίας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Αφεθήκαμε στην υποταγή και την απελπισία. Ας το ανατρέψουμε. Η μαζική, οργισμένη, πεισματάρικη αντίστασή μας θα κάνει τον αγώνα μας να θριαμβεύσει…
Η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπ/κούς σε συμπαράταξη, συνεργασία, ενότητα για την οργάνωση και στήριξη αυτής της απεργίας. Ο κλάδος μας έχει μακρόχρονη παράδοση αγώνων, μην το ξεχνάμε και μην τους προδώσουμε. Κανένα σχολείο ανοιχτό τη μέρα εκείνη.
Παράλληλα να έρθουμε από τώρα σε επαφή με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για οργάνωση και προγραμματισμό των κινητοποιήσεων μας. Για τον παραπάνω σκοπό να μαζευτούμε σήμερα Τρίτη στο Παυσίλυπο στις 6.30 μ.μ όσοι περισσότεροι μπορούμε, τουλάχιστον ένας από κάθε σχολείο , προκειμένου να οργανωθούμε και στις 26 Σεπτέμβρη να βροντοφωνάξουμε την άρνησή μας σ΄ αυτόν τον εξευτελισμό. Μπορούμε να πετύχουμε την απόκρουση της μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης και να υπερασπιστούμε τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και όλα τα κοινωνικά αγαθά, καθώς και τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.  

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ