Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Σήμερα Τεταρτη 29 Αυγούστου -σε συνέχεια των παρεμβάσεων -έγινε μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης από συναγωνιστές της Ταξικής Πορείας στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ
ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Εργάτη, εργάτρια
     

    Αυτό που εννοούν και αυτό που ετοιμάζουν με τα μέτρα που παίρνουν τις τελευταίες μέρες είναι ένα. Ότι ο λαός και οι εργάτες αυτής της χώρας θα πρέπει να συνεχίσουν κακοπληρωμένοι – άνεργοι – πιο φτωχοί. Κι όλα αυτά γιατί το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο πρέπει να σώσει τα κέρδη του.

    Είναι σαφές πως η κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) δεν άντεξε να κρυφτεί ούτε λίγες μέρες. Αυτό που έλεγαν προεκλογικά “σκληρή διαπραγμάτευση”, στην πορεία έγινε “κυβέρνηση εγγυητής των δεσμεύσεων”. Έκανε φανερό πως σε μια χώρα εξαρτημένη απ’ τους ιμπεριαλιστές (Ευρωπαίους κι Αμερικάνους), οι εργάτες κι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που βγήκε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα άλλων.

    Τρομοκρατούν απ’ τα κανάλια όλο το καλοκαίρι. Η απαίτηση τους είναι να κάτσει ο λαός και να αποδεχτεί την νέα κατάσταση. Ξέρουν πως δεν πείθουν γι αυτό και προβάλλουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής απ’ τα ΜΜΕ. Για να στρέφεται η οργή και οι αγανάκτηση του κόσμου στους μετανάστες κι όχι απέναντι στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση. Για να χωρίζουν τους εργάτες σε έλληνες και «ξένους». Σε όλο τον πλανήτη ο καπιταλισμός έχει την ίδια πρόταση για τους εργάτες ανεξαρτήτου  χρώματος. Εκμετάλλευση. Την εκμετάλλευση, την υπερασπίζεται με νόμους, κυβερνήσεις, αντιλαϊκά μέτρα, ΜΑΤ, με μαχαίρια φασιστών και όπως θύμισε η Νότιος Αφρική με εκτελέσεις απεργών εν ψυχρώ.

Εργάτη, εργάτρια     ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

    Η απάντηση είναι μία. Να βγει μπροστά η εργατιά. Να δυναμώσει το δικό μας στρατόπεδο, του αγώνα. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τις απολύσεις. 

    Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε εργοστάσιο. Σωματεία αγωνιστικά, ταξικά, που δε θα είναι κομματικά ούτε εργοδοτικά. Το σωματείο είναι όργανο πάλης δεν είναι μαγαζί κανενός.

    Όχι άλλο «κουβέντα» και «περίμενε». Οι απλήρωτοι μήνες θα μεγαλώνουν. Δε θα μας λυπηθούν. Το δίκιο το κατακτάμε με αγώνα, δε χαρίζεται.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ:

-  
  •       ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  •       ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  •       ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
  •      ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ   ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

                  Ταξική Πορεία