Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 12.00΄
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Συναδέρφισσες, συνάδερφοι εργαζόμενοι
Οχτώ μήνες απλήρωτοι για αργίες-νυχτερινά-εφημερίες και συνεχίζουν να μας προκαλούν με νέο κύμα βάρβαρων αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων.
Λεηλατούν τη δουλειά και τις ζωές μας, ξεμπερδεύουν με τις καταχτήσεις μας, ξεπουλάνε κάθε δικαίωμα που καταχτήθηκε στην περίθαλψη και το φάρμακο, μας οδηγούν ακόμα πιο πίσω στον κοινωνικό μεσαίωνα.
Μας τρομοκρατούν ανοιχτά ότι κάθε μέρα θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Έτσι απαιτούν τα ξένα αφεντικά τους σε Ευρώπη και Αμερική, έτσι επιβάλλουν τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας που υπηρετούν.
Η τρικομματική κυβέρνηση με την συνδρομή όλου του αστικού συρφετού, με τις βοήθειες από κάθε του θεσμική έκφραση, με όλο και πιο έντονη την παρουσία και ρόλο των σύγχρονων τρικυκλάδων της ναζιστικής αλητοσυμμορίας της “χρυσής αυγής”.
Όλα αυτά είναι γνωστά.
Το κρίσιμο ζητούμενο για τους εργαζόμενους και το λαό, για ολους εμάς είναι η συγκρότηση του κινήματος που θα αποτελέσει φραγμό και θα ανατρέψει αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.
Που θα διεκδικεί το δικαίωμα στη ζωή, που θα αναζητάει και θα χαράζει απελευθερωτικές κατευθύνσεις για τους εργαζόμενους και την κοινωνία ολόκληρη, κόντρα στους ρεαλισμούς της βαρβαρότητας των μονοδρόμων τους.

Και δεν χωράνε σ'αυτή την πορεία “εξυπνάδες”, αυταπάτες,ανοησίες.
Για επιστροφές σε προηγούμενες ισοροπίες και καταστάσεις, για άλλο προφίλ και συγκρότηση της ΕΕ, για αναζήτηση άλλων και γενικώς νέων ξένων προστατών, για αναζήτηση συμμαχιών στο πλαίσιο του συστήματος και των θεσμών του.
Και για τα πολύ δικά μας στο “χατζηκώστα” η επίκληση της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας τρομάρα μας, οι ταχτικές παραστάσεις-συζητήσεις με τον διοικητή που εκ της θέσης του μπορεί και πρέπει ντεμέκ να μας κατανοήσει, η αναζήτηση στήριξης σε εισαγγελείς και τα δικαστήριά τους, αν δεν είναι διατεταγμένες συστημικές-αντιδραστικές τοποθετήσεις, ειναι απλά καθυστερημένες πολιτικές προσεγγίσεις, είναι βλακείες!

Γιατί όπως πάντα στην ιστορία έτσι και τώρα εργαζόμενοι και λαός έχουν στο ταμείο τους αυτό που κάθε φορά μπορούν να διεκδικήσουν και να καταχτήσουν!
Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο οι προτάσεις και η συμβολή της κάθε άποψης και συλλογικότητας ευνοούν τη συγκρότηση εργατικού κινήματος που θα απαιτεί και θα πετυχαίνει να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες, που θα αντιτάσεται στο ξεπούλημα και το κλείσιμο των νοσοκομείων, που θα σταθεί κόντρα στις εξαγγελίες για απολύσεις εργαζόμενων, που θα διεκδικεί πολύ υλικά στην καθημερινότητα την ανατροπή της βαρβαρότητας και θα παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Αυτό είναι το ζητούμενο από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων.
Να είμαστε όλοι εκεί!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ