Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τώρα και οι παπάδες εκβιάζουν εργαζόμενους !!

Η Μητρόπολη Ηλείας ξεκίνησε εκστρατεία σε βάρος των 140 εργαζομένων που απασχολούνται στα πέντε γηροκομεία του νομού φροντίζοντας 350 – 370 ηλικιωμένους και είναι υπό την εποπτεία της Μητρόπολης, καθώς επιχειρεί με εκβιαστικό και τρομοκρατικό τρόπο να μειώσει από 30 – 46% τους μισθούς των εργαζομένων μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων. Εχει διαμηνύσει στους εργαζόμενους πως αν δε δεχτούν τη μείωση μισθών και δικαιωμάτων θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Χαρακτηριστικό της λογικής και της συμπεριφοράς της Μητρόπολης αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη στο Γηροκομείο του Πελόπιου, όπου εργάζονται 13 εργαζόμενοι.
Οταν και οι 13 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση η Μητρόπολη με διαδικασίες – εξπρές, διέκοψε τη λειτουργία του ιδρύματος στο Πελόπιο, «απέσυρε» τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου και τους μετέφερε σε αυτό του Πύργου με συνοδεία μπάτσων, με προφανή στόχο να στείλει το μήνυμά της σε όλους τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων. Το μήνυμα αυτό δεν είναι άλλο από την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις μισθών και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου και εργάζονται χρόνια στα ιδρύματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη «φιλοξενία» των ηλικιωμένων στα ιδρύματα της Μητρόπολης αναγκάζονται είτε οι ίδιοι είτε οι οικείοι τους να καταβάλλουν τεράστια ποσά που μπορεί να ξεπερνούν και τα 1.500 ευρώ ανά άτομο.
Πρόκειται λοιπόν για εμπόριο που κάνουν οι παπάδες εκεί με στόχο το κέρδος και μόνο!
πηγή: ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ