Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΒΟΝΤΑΦΟΝ: Στάση εργασίας για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προχωρούν οι εργαζόμενοι της τηλεφωνικής εταιρείας Βόνταφον (Vodafone) αύριο Τρίτη (12 Ιούνη) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι. Σε αυτήν την απόφαση κατέληξε η γενική συνέλευση που κάλεσε το επιχειρησιακό σωματείο, αντιδρώντας στις προϋποθέσεις που βάζει η εργοδοσία προκειμένου να υπογράψει νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης απαιτεί πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, κατάργηση των επιδομάτων γάμου (10%), ξένης γλώσσας (5-10%), ακουστικού (3%) και ταμείου και μετατροπή τους σε «οικειοθελή παροχή». Στόχος της, η σταδιακή κατάργησή τους ή η επιλεκτική χορήγησή τους, που θα επιφέρει σοβαρές μισθολογικές απώλειες στους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει το σωματείο, η εταιρεία είναι μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση δεν προβλέπει παρά τα απολύτως αναγκαία και απαραίτητα για την επιβίωση.


Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας το σωματείο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Βόνταφον στο Χαλάνδρι.
 
πηγή:Προλεταριακή Σημαία