Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Πουλάνε την ΕΥΑΘ εν μέσω προεκλογικής περιόδου!

Πρεμούρα έχει πιάσει τους διορισμένους των προηγούμενων κυβερνήσεων να πουλήσουν ότι δημόσιο αγαθό έχει απομείνει σε αυτήν την πόλη.
Συγκεκριμένα ο, διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά υποδείξεως του κ. Πάγκαλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης και εν μέσω προεκλογικής περιόδου (!) συναντήθηκε χθες με στελέχη της γαλλικής εταιρείας Suez προκειμένου να συζητήσει σχετικά με το ενδιαφέρον της να αγοράσει το 74% (!) της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον της Suez και των καλοθελητών της στην Ελλάδα αφορά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ από αυτό που συζητιόταν πριν τις εκλογές. Να σημειωθεί ότι η Suez κατέχει αυτή την στιγμή το 5,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ο κ. Παπαδάκης αν και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές έστειλε με την κίνησή του αυτή ένα σαφές μήνυμα ότι η ΕΥΑΘ θα ξεπουληθεί σε dt αν η ΝΔ  εκλεγεί τελικά κυβέρνηση.
Το δεύτερο σκάνδαλο που αφορά την ίδια υπόθεση, είναι ότι στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και δύο στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου). Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ουσιαστικά "διαλυθεί" μετά και από παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστησαν σαφές ότι εφόσον δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση το Ταμείο αυτό δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Παρ`όλα αυτά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα ίδια τα στελέχη της Suez, ο διορισμένος από την κυβέρνηση Παπαδήμου διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μητρόπουλος (ο οποίος επίσης δεν έχει καμία αρμοδιότητα πλέον) θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να συζητήσουν τους όρους της πώλησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μητρόπουλος, προ ημερών δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ότι η ΕΥΑΘ είναι από τις εταιρείες δημοσίου συμφέροντος, που θα περάσουν πρώτες σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, προϊδεάζοντας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά τις εκλογές και εφόσον υπάρξει κυβέρνηση που θα νομιμοποιήσει μια τέτοια επιλογή...
πηγή: alterthess