Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
Αθήνα 30-04-2012
 
 Συναδέλφισσες – φοι
O Δήμαρχος Γ. Καμίνης και η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την βάρβαρη Κυβερνητική Πολιτική μεθοδεύει και προετοιμάζει απολύσεις στον ευρύτερο χώρο του Δήμου Αθηναίων.
Στο πλαίσιο αυτό, «συγχωνεύει…» εδώ και 5,5 μήνες, τα τρία (3) Νομικά Πρόσωπα (Ο.Ν.Α. – Π.Ο.Δ.Α. – Δ.Α.Μ.Σ.), αλλάζει παράνομα τις αποφάσεις συγχώνευσης, δε διαπιστώνει το προσωπικό στο νέο Οργανισμό, δεν παρουσιάζει Ο.Ε.Υ. και κρύβεται συστηματικά από τους Εργαζόμενους, αποφεύγοντας να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, έχοντας σαν τελικό σκοπό την απόλυση εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τους «πλεονάζον προσωπικό».
Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις και τα τέσσερα Σωματεία του Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α., καλούν το Δήμαρχο να σταματήσει τον εμπαιγμό των Εργαζομένων και να πάρει ΑΜΕΣΑ σαφή και καθαρή θέση στα παρακάτω:
· Άμεση ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Ο.Ε.Υ. που θα περιέχει οργανικές θέσεις για όλους τους Υπηρετούντες Μόνιμους και Αορίστου των τριών (3) συγχωνευθέντων Νομικών Προσώπων και ορθή κατάταξη τους.
· Άμεση έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α, Ορθής Διαπίστωσης όλου του προσωπικού στον Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α.
· Έκδοση Απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όλοι οι Εργαζόμενοι με Δικαστικές Αποφάσεις καθώς και οι Συμβασιούχοι που εργάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα τρία (3) συγχωνευθέντα Νομικά Πρόσωπα (Ο.Ν.Α-Π.Ο.Δ.Α-Δ.Α.Μ.Σ) εξακολουθούν να καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στον νεοσύστατο Οργανισμό.
· Άμεση καταβολή ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ Κυριακών, Αργιών και Υπερωριών σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού.

Συναδέλφισσες – φοι
Η Δημοτική Αρχή, μας έχει πείσει ότι δεν μπορούμε να της έχουμε καμία εμπιστοσύνη και ότι ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ.
Υλοποιώντας την απόφαση της Κοινής μας Γενικής Συνέλευσης,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
· 24ώρη προειδοποιητική απεργία την ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2012,
(ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου),
συγκέντρωση στο ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (πλ. Κοτζιά)
και ώρα 14.00 μ.μ. και Παράσταση Διαμαρτυρίας των Δ.Σ. των Συλλόγων στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
· Συγκέντρωση και Παράσταση όλων των εργαζομένων
(Μονίμων – Αορίστου και Συμβασιούχων) στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α.
Οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν εδώ,
θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.
Κανένας συνάδελφος δεν πλεονάζει.