Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Οι εργάτες σε ΜΕΚ-ΒΕΚ (Λεμονιάς) μπαίνουν στην δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Μετά από 50 μέρες απεργίας οι εργάτες της ΜΕΚ-ΒΕΚ (Λεμονιάς) ανάγκασαν την εργοδοσία να υπογράψει συμφωνία όπου δεσμεύεται ότι θα τους πληρώσει τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει, τμηματικά έως τις 30 Ιούλη και ταυτόχρονα θα πληρώνει και τα τρέχοντα μεροκάματα.

Οι εργάτες σε ΜΕΚ-ΒΕΚ μπαίνουν στην δουλειά με ψηλά το κεφάλι.
Δεν υποχώρησαν μπροστά στις δυσκολίες της απεργίας διαρκείας, στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που μαζί με αστυνομία και ΜΑΤ απειλούσαν συνεχώς τους εργάτες να μπούν να δουλέψουν.

Δεν  τούς έκαμψαν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που έστησε η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία τους.
Δεν τρομοκρατήθηκαν από τις δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας και κράτησαν αποφασιστική στάση στα δικαστήρια.

Κατανόησαν ότι οι υποχωρήσεις απέναντι στην εργοδοσία και η επίδειξη "καλής θέλησης" δεν βγάζει πουθενά αλλού παρά μόνο στην υποταγή και στην διάλυση κάθε συλλογικής διεκδίκησης.

Παρά τις ταλαντεύσεις, μέσα από συνεχείς γενικές συνελεύσεις σφυρηλάτησαν την ενότητά τους και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι να δικαιωθούν.

Βέβαια είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στις "δεσμεύσεις" της εργοδοσίας που θα ψάξει να βρεί τρόπους να τις ανατρέψει. Γιαυτό είναι απαραίτητη η αγωνιστική επαγρύπνηση.

Η θετική εξέλιξη του αγώνα τους είναι μία ανάσα για τους ίδιους αλλά και ένα αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για τους αναγκαίους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα που πρέπει να βαδίσουν.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας που στάθηκε από τις πρώτες μέρες της απεργίας στο πλευρό τους χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργατών σε ΜΕΚ-ΒΕΚ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε αγωνιστικό συντονισμό για την απόκρουση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης αστικών κυβερνήσεων - κεφαλαίου - ΔΝΤ - ΕΕ.Τη νίκη φέρνει ο αγώνας !

πηγή:  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας