Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 
Απέναντί μας έχουμε την πιο βάρβαρη επίθεση που εκπορεύεται από την αντιδραστική συγκυβέρνηση, υποταγμένη στους ξένους αφεντάδες τους, Ε.Ε  και Δ.Ν.Τ. στην υπηρεσία μιας χούφτας εκμεταλλευτών, που διαλύουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών. Μας βύθισαν στη φτώχεια, ετοιμάζουν τις απολύσεις, κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, πετσόκοψαν τους μισθούς, γέμισαν τη ζωή μας με χαράτσια και τα χειρότερα έρχονται.

Μέσα όμως σ’ αυτή τη μαυρίλα ξεπροβάλλει η ελπίδα. Από τα εκατομύρια λαού που βγήκε στους δρόμους στις διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, από τις 5 Μάη του 2010 ως τις 12 του Φλεβάρη του 2012, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις απεργίες κλάδων ή εργοστασίων αντιστεκόμενοι στην βαρβαρότητα της φτώχειας, της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Πέρασε η περίοδος που οι συνδικαλιστές παρουσιαζόταν σαν ειδικοί στις διαπραγματεύσεις, έπαιρναν ψίχουλα, τα παρουσίαζαν σαν νίκες και έκλειναν τις απεργίες, τώρα δεν τους δίνιυν ούτε ψίχουλα. Με τα γράμματα της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Γιανίτση, το ανθυγιεινό δεν ξανακατακτιέται. Νίκες με αλληλογραφία ή προσφυγές στα δικαστήρια, δεν κατάφεραν οι συνδικαλιστές, νίκες πέτυχαν οι εργαζόμενοι με τον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Οι διάλογοι και οι διαπραγματεύσεις είναι απάτη, καλλιεργούν αυταπάτες και οδηγούν στην διάλυση τους.  

Στη μαζικότητα και τους αγώνες βρίσκεται η δύναμη μας.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, με τις καθεστωτικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, απογοητεύουν τους συναδέλφους με προτάσεις αγώνα μιας τουφεκιάς. Διασπούν και διαλύουν τους εργαζόμενους, τους χωρίζουν σε νόμιμους και παράνομους, σύμφωνα με νόμους αντισυνδικαλιστικούς, που τους έφτιαξε το κράτος για να ελέγχει και να χειραγωγεί τον συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται και πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία για να διεκδικήσουν συλλογικά. 15 σύλλογοι που άνοιξαν τα καταστατικά τους στους συμβασιούχους, τους έκαναν μέλη με πλήρη συνδικαλιστικά διακιώματα, αποκλείονται από το συνέδριο, απ’ αυτή την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ που δεν ντράπηκε να πάει στα δικαστήρια τους συλλόγους γιατί παρανόμησαν. Η δημοκρατία στα συλλογικά όργανα κατακτιέται στις μαζικές διαδικασίες. Άλλοι καταθέτουν αγωγές ακύρωσης των εκλογών γιατί ψήφισαν οι συμβασιούχοι, χωρίς να θέσουν στην συνέλευση την πρότασή τους, με το ίδιο σκοπό με την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τα σωματεία πρέπει να χωράνε τις ανάγκες μας, να μην κρύβονται πίσω από δικαιολογίες όπως «Δεν συμφωνούμε με τις σχέσεις εργασίας, άρα δεν τους γράφουμε». Γιατί μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε να καταργήσουμε αυτές τις σχέσεις εργασίας και οι μαζικοί αγώνες γίνονται με το σύνολο των εργαζόμενων. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την πλήρη και σταθερή εργασία, αγωνιζόμενοι για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και όχι δεχόμενοι τις απολύσεις τους. Κάθε απόλυση και όπου συμβαίνει, είναι ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο συνέδριο της ΕΔΟΘ καταφέραμε με την επιμονή μας να συμμετέχουμε με τους συμβασιούχους.  

Η βαρβαρότητα της επίθεσης απαιτεί αγώνες μαζικούς, ενωτικούς, ταξικούς. Επιμένουμε, προχωράμε, μόνιμοι και συμβασιούχοι μαζί!

Να  οργανώσουμε τους αγώνες  μας, να αντισταθούμε, να ξεριζώσουμε την απελπισία και την απογοήτευση που καλλιεργούν η αντιδραστική συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Να πάρουμε πίσω την  ζωή μας, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν. Να αποκτήσουμε φωνή, να σπάσουμε την απομόνωση, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την περηφάνια, να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, είναι πολλά!

Όλοι την Τρίτη 24 Απρίλη, στις 5μμ, έξω από το GRANT HOTEL για να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κόντρα σ’ αυτούς που φοβούνται την δημοκρατία, που έχουν επιλέξει με πια μεριά είναι και σίγουρα όχι με των εργαζομένων. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας!
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!
 
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ