Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία - Γιάννενα Πέμπτη 15 Μάρτη 6.30μμ στην παλιά νομαρχία

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Άνεργοι , εργαζόμενοι, νεολαίοι
Δυο χρόνια τώρα, εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού.  Η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ , ΔΝΤ και Συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) βγάζει τη χώρα στο σφυρί και εξαθλιώνει τεράστια κομμάτια του πληθυσμού. Τα απανωτά μέτρα, τα μνημόνια και τα χαράτσια υποβαθμίζουν πλατιά κομμάτια του πληθυσμού σπρώχνοντάς τα στην ανέχεια και τη φτώχια.
Η καθημερινότητα είναι ήδη εφιαλτική, με πενιχρούς μισθούς, μαύρη εργασία και απολύσεις. Μετά το νέο μνημόνιο η κυβέρνηση προχώρησε και σε μείωση του επιδόματος ανεργίας- πείνας κατά 22%. Ένα επίδομα που καλύπτει ελάχιστους. Τα ποσοστά της επίσημης ανεργίας είναι τεράστια (21%). Τα πραγματικά κατά πολύ μεγαλύτερα, και ιδιαίτερα στη νεολαία, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων.
Μας θέλουν σκυφτούς και μόνους μας. Ενώ το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη πιο δυσοίωνο, εμείς έχουμε μοναδική επιλογή να αντισταθούμε. Μαζικά, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή. Στο δρόμο του αγώνα να οργανωθούμε και να ενωθούμε μαζί με τους εργαζόμενους να σταματήσουμε την επίθεση.

·                        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
·                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
·                        ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
·                        ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 15/3, 6.30μμ, ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 ***Η Ταξική Πορεία συμμετέχει στην "πρωτοβουλία ενάντια στην ανεργία κλίκ"