Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα για την εκδήλωση-αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς την Πέμπτη 2 Φλεβάρη (7μμ-ΕΚΙ)

            Oι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία απεργούν πάνω από 3 μήνες. Απεργούν σαν γροθιά απέναντι στην εργοδοσία που απολύει,που κόβει μισθούς, που θέλει να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις εφαρμόζοντας εργασιακό μεσαίωνα .
           Την ίδια στιγμή τα εργοστάσια ‘‘βράζουν’’ στη ΒI.ΠΕ. Βράζουν από αγανάκτηση και οργή για τους απλήρωτους μήνες,  τις απολύσεις, τα ωράρια, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μερική -  εκ περιτροπής - προσωρινή - δοκιμαστική απασχόληση.
Ο αγώνας για τη δουλειά, το μισθό και την επιβίωση δίνεται καθημερινά σε όλη τη χώρα σε όλους τους εργασιακους χώρους. Η σύγκρουση δεν αποφεύγεται, γιατί η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται δουλεύει για το κεφάλαιο. Για τα ντόπια και ξένα αφεντικά, για τους ευρωπαίους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές με τους εδώ υποτελείς τους(πασόκ-νδ-λαος).
Ο αγώνας των χαλυβουργών ενδιαφέρει όλο το λαό. Εργαζόμενοι, άνεργοι,  σωματεία, επιτροπές γειτονιών, και οργανώσεις δίνουν τη μάχη να απλώσει ο αγώνας τους. Να φτάσει το κάλεσμα τους για αγώνα σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος απέναντι στην εργοδοσία και στους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ.  
Σε αυτή την κατεύθυνση  στα Γιάννενα η Επιτροπή Αλληλεγγύης(στην οποία συμμετέχει η Ταξική Πορεία ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με κεντρικό ομιλητή απεργό χαλυβουργό (μέλος του ΔΣ) την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο στις 7μμ.
Η Ταξική Πορεία καλεί κάθε εργαζόμενο,άνεργο,νεολαίο στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών γιατί ο αγώνας αυτός αφόρα όλους μας. 


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ