Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με κεντρικό ομιλητή απεργό χαλυβουργό-μέλος ΔΣ την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 7 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


Την Τετάρτη 25 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων η Επιτροπή Αλληλεγγύης -στην οποία συμμετέχει η Ταξική Πορεία- αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση-συζήτηση αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να καλεστεί εκπρόσωπος των απεργών χαλυβουργών να μιλήσει ως κεντρικός ομιλητής.Μετά από επικοινωνία μαζί τους , το ΔΣ των χαλυβουργών απάντησε θετικά στην πρόσκληση της επιτροπής οπότε την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.
Η Ταξική Πορεία σας καλεί όλους στην εκδήλωση.
Η ανακοίνωση-κάλεσμα της επιτροπής είναι η παρακάτω:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι

Οι εργάτες στην ¨Ελληνική Χαλυβουργία¨ συνεχίζουν να απεργούν. Τρεις μήνες αγώνα με ψηλά το κεφάλι κόντρα σε απολύσεις, τρομοκρατία, μειώσεις μισθών και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Ο αγώνας τους έχει συγκινήσει όλο το λαό.

Την ίδια στιγμή εργατικοί και εργασιακοί αγώνες ξεπηδούν ή συνεχίζονται και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Στο εργοστάσιο ¨ΛΟΥΚΙΣΣΑ¨, στον ¨ΑΛΤΕΡ¨ και γενικότερα στον τύπο, στο ¨ALEX PACK¨ στα ναυπηγεία στο Πέραμα και αλλού.

Οι αγώνες αυτοί δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και προσπαθούν να σπάσουν τη σιγή που θέλουν να επιβάλλουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι οι αγώνες αυτοί αφορούν όλους μας 

Μας αφορούν γιατί η επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται. Η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) σπρώχνει στην ανέχεια και την εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του λαού.

Στα Γιάννενα η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους είναι τραγική. Απλήρωτοι μήνες, απολύσεις, κατάργηση ωραρίων και μειώσεις μισθών. Η λύση είναι μία. Ο δρόμος του αγώνα. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των χαλυβουργών και όσων παλεύουν για τα δικαιώματα όλων μας.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης προσπαθώντας να ενισχύσει αυτή την κατεύθυνση διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών καλώντας τους χαλυβουργούς στα Γιάννενα. Να απλώσει ο αγώνας παντού. Να γίνει κάθε εργασιακός χώρος και μια χαλυβουργία! 

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΏΝ - ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς
(Κεντρικός ομιλητής: απεργός χαλυβουργός μέλος ΔΣ)
Πέμπτη 2 Φλεβάρη, 7 μμ, Εργατικό Κέντρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ