Αντίσταση στα Γιάννενα


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανταπόκριση από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 12/1) απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που προωθούν κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ, πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία.
Παρά την απραξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στη συγκέντρωση που καλούνταν από το ΕΚΙ (που ελέγχει το ΠΑΜΕ), πήραν μέρος περίπου 500 άτομα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ, η ΕΣΕ, η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ, η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.
Οι δυνάμεις μας σήμερα μέσω της διαδήλωσης, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησαν με προκηρύξεις, πανό και παρεμβάσεις στην πόλη, στους χώρους δουλειάς και στο πανεπιστήμιο, να αναδείξουν την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης του λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο και στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών.
Το κρίσιμο σημείο από δω και πέρα παραμένει η συνέχιση και η μαζικοποίηση του αγώνα από τον ίδιο το λαό, που είναι ο μόνος ο οποίος με την πάλη του μπορεί να βάλει φραγμό στην βάρβαρη αυτή πολιτική.