Αντίσταση στα Γιάννενα


Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση έξω από δικαστήρια ενάντια στις συλλήψεις εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ πρώην "Καρυπίδης"



Την Κυριακή 26/11 μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη των σούπερ μάρκετ ‘’MARKET IN’’ (πρώην ‘’Καρυπίδη’’), η αστυνομία πήγε στα σπίτια τους και προχώρησε σε συλλήψεις δύο πρώην εργαζόμενων, ενώ αναζητούσε και άλλους, μαζί και τα μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι εδώ και καιρό διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Το δικαστήριο της Δευτέρας 27/11 αποφάσισε αναβολή της υπόθεσης. Προκηρύχτηκε απεργία στα ‘’MARKET IN’’ για την Τετάρτη 29/11. Στόχος της χθεσινής επίθεσης είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζομένου που θέλει να αντισταθεί στον εργασιακό "μεσαίωνα", που προσπαθεί να επιβάλλει η επίθεση του κεφαλαίου και των εργοδοτών, απέναντι στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ από το πρωί, κατήγγειλε με ντουντούκα στην πόλη την κρατική καταστολή και κάλεσε το γιαννιώτικο λαό σε συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου και έκανε παρέμβαση με μπλοκ, πανό και προκήρυξη. Με πανό ήταν και το ΕΚΙ (ΠΑΜΕ) και η Attack

Υ.Γ. Σε γελοίες κινήσεις του ΠΑΜΕ να κρύψει το πανό της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (ήρθαν βλέπεις και κανάλια) και σε ‘’νουθεσίες’’ να μην το ανοίξουμε και να πάμε παραπέρα, προκρίνουμε τα ζητήματα της κρατικής καταστολής και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ως πολύ σοβαρά για το λαό. Και ο λαός οφείλει και μπορεί να αντιμετωπίσει και εκείνα και τα αλλά.