Αντίσταση στα Γιάννενα


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ταξική Πορεία Οικοδόμων : κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου



ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνάδελφοι οικοδόμοι,
   
 Ζούμε σε μία περίοδο που οι ιμπεριαλιστές - καπιταλιστές ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Οι μακελάρηδες των λαών Αμερικάνοι, Ρώσοι, Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ρημάζουν χώρες και λαούς. Από την Ουκρανία, την Συρία ως την Αφρική. Η χώρα μας κάτω απ’ τις εντολές των Αμερικάνων μετατρέπεται σε ορμητήριο επεμβάσεων στην Μέση Ανατολή βάζοντας το λαό μας σε πολεμικές περιπέτειες.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα «ανήκομε στη δύση» που σημαίνει «γη και ύδωρ» στα ξένα αφεντικά τους (ΗΠΑ και ΕΕ), υπηρετεί ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. 

    Προχωράει στο εσωτερικό μια μεγάλη αρπαγή πλούτου μέσω ξεπουλημάτων, ιδιωτικοποιήσεων και φοροληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Τα ξένα αφεντικά ρημάζουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και η ντόπια άρχουσα τάξη παίρνει κι αυτή το μερίδιο της απ’ το φαγοπότι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ρότα των προηγούμενων αποδεικνύεται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του συστήματος. Εκεί λοιπόν που δεν μπορούσαν να σταθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συνεχίζουν οι καινούργιοι διαχειριστές να  παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα στη γραμμή των μνημονίων.


    Η εργατική τάξη δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της. Χρησιμοποιώντας την οικονομική κρίση περνούνε πίσω όσες κατακτήσεις έχει κερδίσει η εργατική τάξη με αίμα και αγώνες τα τελευταία 150 χρόνια. Στόχος τους και σκοπός τους είναι η απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου πάνω στην εργατική τάξη και η μετατροπή της σε απλό εργαλείο όποτε και για όσο την χρειάζονται. 

Επιδιώκουν να μην συγκροτηθεί - οργανωθεί η εργατική τάξη. 

    Η επίθεση δεν έχει τελειωμό. Πριν στεγνώσει το μελάνι του ασφαλιστικού ετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα στον ιδιωτικό τομέα που θα έχουν επίδραση πολιτική και οικονομική σε όλη την εργατική τάξη. Τα μέτρα αφορούν μαζικές απολύσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, διάλυση των όποιων συλλογικών συμβάσεων καθώς και μέτρα που αφορούν την παραπέρα παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλισμό και την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία. Έχουν στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Συνάδελφοι , 

    μέσα σε αυτό το μαύρο φόντο των εξελίξεων οι οικοδόμοι σαν κομμάτι της εργατικής τάξης, έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Τα ζούμε κάθε μέρα στα σπίτια μας, στο πετσί μας. Η χρόνια ανεργία που μαστίζει τον κλάδο, η απληρωσιά και τα μεροκάματα πείνας, η φτώχεια, η εξαθλίωση που έχει φωλιάσει είναι μπροστά μας.



    Η ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ ανοιχτά να στηρίζουν το κεφάλαιο συνδιαλέγονται με τους δανειστές για το νέο ρόλο τους στις καινούριες συνθήκες. Βάζουν πλάτη ώστε να προχωράει η επίθεση, να εκτονώνεται η οργή και η αγανάκτηση. Σπέρνουν καθημερινά ένα κλίμα διάλυσης για να εμπεδώνεται η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Από την άλλη το ΠΑΜΕ που ελέγχει την ομοσπονδία οικοδόμων δεν κινείται στην λογική της οργάνωσης αγώνων των οικοδόμων. Έχει μετατρέψει το σωματείο σε μια σφραγίδα επικύρωσης των αποφάσεων του ΚΚΕ. Αντί το σωματείο να κάνει συχνές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, με κατεύθυνση τον αγώνα, το ΔΣ καλεί τους οικοδόμους να στηρίζουν τις προτάσεις νόμου(!) του ΚΚΕ στη βουλή, διατηρώντας πάντα και τη διασπαστική λογική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκλογική ενίσχυση του πολιτικού τους φορέα χρησιμοποιώντας το σωματείο.
 
Συνάδελφοι Οικοδόμοι, 

    Αν λοιπόν αυτό είναι το παρόν και το μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας δεν πρέπει να μείνουμε με χέρια σταυρωμένα περιμένοντας σωτήρες. Ούτε υπήρχαν ούτε θα υπάρξουν. Ο κλάδος μας γνωρίζει καλά πως ότι κέρδισε το κέρδισε με τη γροθιά ψηλά. Ποτέ δεν έτρωγε με χρυσά κουτάλια όπως κατηγορούν την εργατική τάξη. Ζούσε απ’ το μόχθο του. Δεν ταιριάζει στους οικοδόμους να μην παλεύουν, να δέχονται τα χτυπήματα και να μην απαντάνε. Να μετράνε νεκρούς στα μεγάλα έργα για μεροκάματα πείνας και να στέκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ με σκυμμένο το κεφάλι.

    Πρέπει να οργανώσουμε τον δικό μας στρατό, να φτιάξουμε το σωματείο μας και να κουβεντιάσουμε. Να αποφασίσουμε να αντισταθούμε μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη. Θέλουμε σωματείο ζωντανό εργαλείο αγώνα. Οφείλουμε να μαζέψουμε δυνάμεις για αγώνα, όχι για διορθωτικές προτάσεις στο σύστημα. Μας αντιμετωπίζουν σαν εχθρούς. Χτυπάνε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Αυτή η πολιτική δε διορθώνεται, ανατρέπεται!

 Να βάλουμε φρένο στην επέλαση του κεφάλαιου ενάντια στον κόσμο της δουλειάς. Να διεκδικήσουμε τον κόσμο που μας ανήκει γιατί εμείς , η εργατική τάξη, παράγει τον πλούτο και οφείλει να τον έχει.
Αυτό τον δρόμο προσπαθούμε να ανοίξουμε ως Ταξική Πορεία στο σωματείο Οικοδόμων.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! Πέμπτη10/11, 7μμ, εργατικό κέντρο

Συμμετέχουμε ΌΛΟΙ  στις εκλογές του σωματείου!  Στηρίζουμε την 
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ


  •  ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ 
         ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

  • ΠΛΗΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

  •  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ 
        ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ