Αντίσταση στα Γιάννενα


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική-Αντιφασιστική διαδήλωση Πέμπτη 20 Οκτώβρη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

       Μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη στις 17 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο, 7μμ με στόχο τη διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν συλλογικότητες (ΛΑ-ΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και αριστεροί αγωνιστές και αποφασίστηκε να γίνει διαδήλωση στις 20 Οκτώβρη με αφετηρία την Περιφέρεια . Κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν τα παρακάτω:

         «Νέα δραματική κλιμάκωση των πολέμων εξελίσσεται Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και ΔΕΝ έχουν τέλος. Αποτέλεσμα νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.
Οι πρόσφυγες, που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων, αυξάνονται και η  τραγωδία τους συνεχίζεται στις χώρες που αναζητούν προστασία και στη διαδρομή τους.
ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσία, όχι μόνο πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση των εμφύλιων σπαραγμών, αλλά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή. Καταστρατηγούν τις διεθνείς συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει, για την προστασία των θυμάτων πολέμου, των διώξεων της φτώχειας. Εκτρέφουν σκοταδιστικές, φασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, ασκούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν τους  στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές, με απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά και εκμετάλλευση με τα βάρβαρα μνημόνια που επέβαλαν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους.
  Χρειάζεται να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές με την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής πάλης. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση.  Να έρθουν στο προσκήνιο οι αξίες της φιλίας των λαών, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου  φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 
Κοινός αγώνας ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.
Καλούμε, σωματεία, συλλόγους,  κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις, κινήσεις, εργαζόμενους, νεολαίους ντόπιους και πρόσφυγες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της 20 Οκτώβρη.
·         ΟΧΙ  ΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
·         ΚΑΤΩ  Η  ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ  Ε. Ε.
·         ΕΞΩ  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - Ε. Ε.
·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΕ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
·         ΜΑΖΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ  -  
           ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΚΟΣΜΟ  ΕΙΡΗΝΗΣ

Όλοι  την Πέμπτη  20/10,  6.30 μ.μ.  στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

n      Λαϊκή Αντίσταση – Α. Α. Σ.
n      ΑΝΤΑΡΣΥΑ